Crin Antonescu „desființează” rezultatele de la referendum: „Nu cred că Orban ar trebui să demisioneze”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
08/10/2018, 14:31
Crin Antonescu „desființează” rezultatele de la referendum: „Nu cred că Orban ar trebui să demisioneze”
Crin Antonescu, despre demisia lui Orban și finele referendumului

Crin Antonescu și-a declarat luni dezamăgirea în urma referendumului pentru familia tradițională, pentru Mediafax. De asemenea, a discutat și despre posibila demisie a lui Ludovic Orban. Politicianul român se pare că nu dorește plecarea lui Orban din sânul Partidului Național Liberal.

Crin Antonescu este ferm convins că eșecul inițiativei revizuirii Constitușiei pentru redefinirea familiei este datorat unor factori din politică.

Crin Antonescu, referendum și demisia lui Ludovic Orban

Politicianul Crin Antonescu nu dorește ca Ludovic Orban să plece de la șefia Partidului Național Liberal.

Crin Antonescu, om politic român
Crin Antonescu, om politic român

Eu personal, ca un om care a votat la referendum «pentru», sunt dezamăgit de rezultatul referendumului. Nu cred că trebuie să căutăm explicaţii în afara uneia fundamentale, care este aceea a dezinteresului, a indiferenţei, a bunei părţi a electoratului faţă de această temă. Nu sunt sociolog, nu am urmărit cu foarte mare atenţie campania care s-a dus. Tot ce pot să vă spun este că absenteismul masiv la un referendum, indiferent de genul lui, nu e de bun augur”, a declarat Crin Antonescu.

Cum vede Crin Antonescu finele referendumului?

„Eu nu cred că eşecul referendumului trebuie plasat, distribuit neapărat actorilor politici pentru că, în fond, este o iniţiativă cetăţenească, au fost 3 milioane de oameni. Sigur că actorii politici şi-au jucat fiecare rol, mai bine sau mai rău, dar cred că e mai puţin important să găsim vinovaţi. Asta e realitatea, ăsta a fost răspunsul electoratului”, a mai afirmat omul politic, fostul președinte PNL.

„Eu nu ştiu, pot să presupun, nu ştiu ce alte conflicte care nu au nicio legătură nici cu familia tradiţională, nici cu referendumul, se ascund în spatele acestor declaraţii. Nu mă pot pronunţa. Ceea ce îmi este foarte clar, strict legat de referendum, nu există în opinia mea niciun motiv de demisia a preşedintelui sau a cuiva.

Preşedintele Orban a procedat corect atunci când nu a angajat partidul pe o linie oficială şi obligatorie. Fiecare membru a avut procedat cum a crezut. Cred că nu a greşit exprimându-ţi propria opţiune. Dacă există alte motive, atunci este o altă discuţie”, a spus acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×