Criminal redat societăţii. Ce a făcut după o detenţie de 30 de ani a uimit o ţară întreagă!

Filon Stan   
în Hotnews
05/10/2017, 00:00
Criminal redat societăţii. Ce a făcut după o detenţie de 30 de ani a uimit o ţară întreagă!

Un bărbat eliberat din închisoare după 30 de ani a şocat America! Bărbatul omorâse un om, iar judecătorii au hotărât că acesta şi-a învăţat lecţia, ca urmare l-au redat societăţii. După 30 de ani petrecuţi în spatele gratiilor, Steven Pratt avea ocazia să îşi reia viaţa. Avea ocazia să o ia de la început. În ziua în care a fost eliberat el a plecat în New Jersey, unde familia sa a organizat o petrecere în cinstea lui. Nimeni nu a bănuit cine a ieşit de fapt din închisoare.

Pratt avea 15 ani când s-a confruntat cu un vecin apropiat, Michael Anderson. Înregistrările din dosar arată că Anderson a fost ca un tată pentru Pratt. Pe data de 11 octombrie 1984, el i-a cerut lui Pratt şi prietenilor săi să plece din holul blocului, unde erau zgomotoşi şi fumeau marijuana. Deranjat de cererea lui Anderson, Pratt a rupt o ţeavă şi l-a lovit pe Anderson. Apoi, mama sa şi-a făcut apariţia şi scandalul s-a încheiat. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Criminalul periculos, redat societăţii

O oră mai târziu, Pratt a mers la uşa apartamentului lui Anderson. Când a apărut vecinul, Pratt l-a intrebat daca îşi aminteşte de cearta lor din acea zi, apoi l-a împuşcat mortal. Pratt a fost judecat pentru crimă şi a fost închis într-o închisoare de maximă siguranţă.

Treizeci de ani mai târziu, lucrurile ar fi trebuit să fie diferite. Pratt avea 45 de ani când a ieşit şi s-a întors în oraşul unde trăia mama sa, în vârstă de 64 de ani. Vecinii au declarat presei din Atlantic City că Pratt era “îmbrăcat bine şi arăta impecabil”. Mama sa era văzută în fiecare zi cum lua autobuzul spre muncă. Nimeni nu s-a gândit că îşi va pierde viaţa în mai puţin de două zile după ce fiul ei a fost redat societăţii.

În dimineaţa zilei de duminică, la câteva zile după eliberarea lui Pratt, poliţia a găsit-o pe Gwendolyn fără suflare şi cu multiple răni în zona capului. Pratt a fost acuzat şi a plâns. “Nu am reuşit”, a spus Pratt judecătorului. „Nu vreau un proces, sunt vinovat”. El a pledat vinovat şi a primit o nouă pedeapsă de 25 de ani de închisoare. Un raport al Biroului de Justiţie din 2014 a constatat că aproximativ 77% dintre deţinuţii eliberaţi au fost arestaţi pentru o nouă infracţiune în termen de cinci ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×