Cresc amenzile pentru aruncatul gunoaielor pe drumurile publice. Suma este imensă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 21:10
Cresc amenzile pentru aruncatul gunoaielor pe drumurile publice. Suma este imensă
Cresc amenzile pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public. Sursa foto: ziarobiectiv.ro

Guvernul Orban a declarat război celor care aruncă gunoaie pe spațiul public. Chiar înainte de a fi demis prin moțiune de cenzură, Guvernul Orban a adoptat nu mai puțin de 25 de ordonanțe de urgență.

Cresc amenzile pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public

Printre cele 25 de ordonanțe de urgență se află și cea care prevede creșterea drastică a amenzilor pentru cei care confundă spațiul public cu o veritabilă ghenă.

Sancțiunile propuse pentru astfel de cazuri sunt cuprinse între 2.000 și 6.000 de lei, indiferent dacă este vorba de persoane fizice sau juridice.

Cea mai mare amendă va fi de 6.000 de lei

Documentul interzice aruncarea și depozitarea de gunoaie în zona de siguranță a drumurilor și podurilor sau în locurile de parcare, oprire și staționare aferente drumurilor publice, informează DCNews.

Dacă Ordonanța va intra în vigoare, vor fi amendate persoanele care, în loc să folosească pubelele și coșurile de gunoi, vor abandona gunoaie sau saci de gunoi (sticle goale, resturi de mâncare, pachete de tot felul, etc) în locurile mai sus menționate.

Cei care au inițiat această Ordonanță de Urgență arată în expunerea de motive că pe drumurile publice se poate constata foarte des aruncarea de gunoaie în zonele și perimetrele indicate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×