„Credit de studii investește în tine”. Cum iei până la 60.000 de lei fără dobândă

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/10/2018, 15:03
„Credit de studii investește în tine”. Cum iei până la 60.000 de lei fără dobândă
Credit pentru studii de până la 60.000 de lei

Un credit pentru studii fără dobândă pentru tineri și adulți a fost lansat luni, 15 octombire. Suma poate fi folosită și de adulții care vor să investească în diferite lucruri precum: renovarea caselor, apartamentelor, cărți, abonamente culturale sau studii.

Programul a fost primit cu mare bucurie de cetățeni, dat fiind faptul că deja sunt multe cereri la activ. „În afară de actul de identitate, evident, atunci trebuie să avem această dovadă că suntem prinşi într-o formă de şcolarizare sau într-o formă de reconversie profesională”, a declarat Ramona Ivan, director de program al băncii.

Credit de studii, 60.000 de lei fără dobândă

După ce programul pentru împrumut a fost aprobat de Guvern, cetățenii s-au îngrămădit imediat să-și depună cereri. După ce împrumutul pentru studii este garantat de stat, cine dorește să beneficieze de această sumă, poate să ia 60.000 de lei pe care să-i ramburseze pe parcursul a 10 ani. Condiția este să întocmească toate atributele date de bancă, exact ca la un credit normal.

Principalul lucru este ca cel care depune documentele să fie student la facultate, master sau doctorat. De asemenea, sunt în regulă și cursurile autorizate de recalificare. Beneficiarii acestei sume trebuie să fie înscriși la facultate, master, doctorat sau orice fel de curs de recalificare, pentru că este nevoie ca institușia în cauză să completeze adeverința oferită la bancă pentru depunerea dosarului de credit.

Care sunt pașii pentru creditul pentru studii?

Primul pas este adeverința completată de facultate sau instituție de învățământ în cauză care se va depune dosarului pentru credit, iar mai apoi intențiile dumneavoastră după ce veți beneficia de suma 60.000 de lei fără dobândă. Exemplele încep de la: anii de studiu, rechizite și cursuri, utilități, chirie pe locuință dacă sunt studenți care au închiriat un apartament/o garsonieră  cu contract înregistrat la Fisc. La bancă, titularii trebuie să îi convingă cu anumite atribuții pe aceștia că pot beneficia de suma aceasta. Comisionul creditului de studii este de 1% din sumă, iar ratele lunare sunt pe decursul a 10 ani de zile, desigur, în fucnție de banii împruemutați și de venitul titularului contractului de împrumut.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×