Sărbătorile mai că ne bat la uşă! De aceea vă prezentăm o reţetă specială de cozonac. O puteţi pune deja în practică, pentru ca venirea Crăciunului să vă ia prin surprindere şi să stăpâniţi deja tehnica. Astăzi vă vom uimi cu cel mai delicios cozonac care nu necesită frământare. Da, aţi înţeles bine! Acest cozonac este special însăşi prin procesul de preparare, bineînţeles este şi mai uşor de gătit. Acest desert tradiţional şi nemaipomenit de gustos va deveni mândria voastră pe masa de sărbătoare.
Cum se face? Foarte simplu: amestecaţi ingredientele pentru aluat. Dizolvaţi pentru 5 – 10 minute drojdia cu laptele călduţ. Într-un bol mai mare amestecaţi zahărul cu 3 gălbenuşuri de ou, coaja de lămâie, esenţa de vanilie, sare şi untul topit răcit. Apoi adăugaţi laptele cu drojdia dizolvată şi făina, amestecaţi conţinutul atât cât să obţineţi un amestec omogen. Toată compoziţia turnaţi-o într-un bol uns cu ulei. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.
Cozonac fără frământare! Magia se întâmplă la 160 de grade Celsius!
Aluatul trebuie acoperit cu o cârpă curată de bucătărie şi lăsaţi-l la dospit timp de 1 oră la temperatura camerei. Când aluatul şi-a dublat cantitatea puneţi-l în frigider pentru 12 ore. Astfel va avea timpul necesar să se dizolve glutenul din făină iar cozonacul nostru să devină pufos la coacere.
Pregătiţi umplutura pentru cozonac. Amestecaţi zahărul pudră cu praful de cacao, miezul de nucă şi rahatul. Împărţiţi aluatul în două bucăţi şi întindeţi fiecare bucată de aluat astfel încât să obţineţi o foaie cu grosimea de 1 cm. Peste aluat puneţi umplutura obţinută lăsaţi 1- 2 cm pe marginea foii întinse. Ungeţi marginea foii de aluat cu gălbenuş de ou şi începeţi să rulaţi aluatul cu umplutura.
Când sunt gata ambele rulade împletiţi-le ca pe o funie. Puneţi cozonacul într-o tavă (12/25/10 cm), tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei. Ungeţi cozonacul gălbenuşul de ou. Puneţi cozonacul la copt pentru 30 – 40 de minute la temperatura de 160°C. Poftă bună!
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Plouă cu bonusuri la Betano: 50 lei pariu gratuit, 100+400 rotiri gratuite și bonus de bun venit 100% până la 500 lei