Costel Geambașu a murit la 67 de ani. Lumea muzicii este în doliu

Raluca Ogaru    Maria Cristina   
în Stiri mondene
25/08/2018, 10:33
Costel Geambașu a murit la 67 de ani. Lumea muzicii este în doliu
Costel Geambasu a murit la 67 de ani. Lumea muzicii de pahar este in doliu

Costel Geambașu a murit la vârsta de 67 de ani. Lumea muzicii de petrecere este în doliu. Costel Geambașu era solistul trupei Odeon, o formație de muzică de petrecere cu instrumente moderne eletronice, înființată în anii 80′ la Buzău.

Faimosul solist al formației Odeon, Costel Geambașu, s-a stins din viață la vârsta de 67 de ani. Cauzele morții acestuia nu sunt cunoscute momentan.

Alături de Azur și Generic, formația Odeon a fost printre primele grupuri care au contribuit la apariția muzicii de petrecere și pahar modernă, folosind ca sursă de inspirație muzica pop din țările balcanice și clasică lăutărească din România.

Costel Geambașu a murit la 67 de ani

Moartea îndrăgitului interpret a luat prin surprinde pe toată lumea. Colegii și fanii lui Costel Geambașu nu își revin din șoc, iar pe rețelele de socializare curg mesaje de condoleanțe pentru familia artistului. Costel Geambașu s-a născut pe data de 18 ianuarie 1951, în satul Smârdan, județul Buzău.

Printre cele mai cunoscute piese interpretate de grupul Odeon se numără „Trenul vieții” compoziție proprie (1984) Cenusareasa (1984) Cunosteam Iubirea (1986) Copil De Suflet (1987) și Din prima zi când te-am văzut (1987) adaptare liberă a sârbei „Ne-am despărțit”, cunoscută în interpretarea Romicăi Puceanu).

Piesele „America-i departe” (1984) și „Mavi mavi” (1986, preluare după turcul İbrahim Tatlıses) sunt dintre primele care folosesc un ritm de turceasca macedoneasca în afara contextului muzicii lăutărești. Versurile cântecelor sunt în limbile română, dar ocazional și în alte limbi (greacă, aromână, turcă).

Lumea muzicii este în doliu

Costel Geambașua activat o vreme și în calitate de baterist.

Prima parte a discografiei Odeon (1984–1989) a fost produsă pe casete audio în mod ilegal, dat fiind faptul că Electrecord (casa de discuri unică în România socialistă) nu tolera înregistrarea și difuzarea unei astfel de muzici.

În ultimii ani, Costel Geambașu a colaborat alături de chitaristul Nelu Nicolae, repertoriul lor cuprinzând o parte din succesele Odeonului și compoziții noi; titulatura formației nu a fost însă folosită.

Faimosul solist al formației Odeon, Costel Geambașu, s-a stins din viață la vârsta de 67 de ani. Cauzele morții acestuia nu sunt cunoscute momentan.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×