Corvette ZR1, cel mai puternic şi cel mai rapid Corvette de serie din istorie

Filon Stan   
în Galerie foto
13/11/2017, 17:11
Corvette ZR1, cel mai puternic şi cel mai rapid Corvette de serie din istorie GALERIE FOTO

755 de cai putere, 969 Nm şi o viteză maximă de peste 338 km/h! Americanii de la Chevrolet au prezentat oficial noul Corvette ZR1, în cadrul Salonului Auto de la Dubai. Constructorul american spune că acesta este cel mai puternic şi cel mai rapid Corvette de serie din istorie, iar debutul comercial va avea loc în primăvara anului viitor. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

Chevrolet Corvette ZR1 este propulsat de un motor V8 de 6.2 litri cu indicativ LT5. Unitatea oferă 755 de cai putere şi un cuplu motor de 969 Nm. Resursele propulsorului sunt puse în valoare cu ajutorul unei transmisii manuale cu şapte rapoarte sau, în premieră pentru Corvette ZR1, prin intermediul unei cutii automate cu opt trepte. Constructorul american nu oferă informaţii cu privire la sprintul 0-100 km/h, însă ne spune că viteza maximă trece de 338 km/h.

Corvette ZR1 vine cu un eleron ceva mai generos

Noul Corvette ZR1 oferă o apăsare aerodinamică cu 70% mai mare comparativ cu Corvette Z06, iar americanii pun la dispoziţie şi pachetul ZTK Performance. Acesta din urmă oferă un eleron ceva mai generos, elemente aerodinamice modificate în zona frontală şi anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2. De asemenea, pachetul include şi setări speciale pentru amortizoarele controlate electronic.

Chevrolet oferă pe noul Corvette ZR1 şi pachetul Sebring Orange Design. După cum probabil aţi intuit, avem în faţă un kit care oferă o caroserie şi o serie de elemente de interior vopsite în nuanţa Sebring Orange.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×