Coronavirusul are două tipuri diferite, susțin oamenii de știință chinezi. Unul dintre ele se manifestă mai agresiv

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
04/03/2020, 13:42
Coronavirusul are două tipuri diferite, susțin oamenii de știință chinezi. Unul dintre ele se manifestă mai agresiv

Oamenii de știință chinezi au descoperit că există două tipuri distincte de coronavirus, intensitatea manifestărilor bolii variind în funcție de aceste tipuri, transmite Reuters.

Varianta agresivă, în 70% din cazuri

Descoperirea aparține cercetătorilor de la Facultatea Ştiinţele Vieţii a Universităţii Beijing şi de la Institutul Pasteur din Shanghai din cadrul Academiei de Ştiinţe din China, însă aceștia au precizat că, pentru o înțelegere deplină a modului în care evoluează virusul, sunt necesare analize pe seturi mai mari de date decât cele pe care le-au studiat ei.

Din datele analizate de ei, circa 70% dintre tulpinile coronavirsului care provin din Wuhan sunt asociate unui tip mai agresiv al COVID-19, iar restul de 30% corespund unor forme de manifestare mai ușoară.

O altă concluzie a studiului este că prevalența versiunii mai agresive a coronavirusului a început să scadă după prima jumătate a lunii ianuarie.

Aceste constatări susţin cu tărie nevoia stringentă pentru aprofundarea imediată şi exhaustivă a studiilor care combină date genomice, epidemiologice şi statistici privind simptomele clinice ale pacienţilor cu boala coronavirus 2019 (COVID-19)”,  se arată în studiul publicat în National Science Review, jurnalul Academiei de Șiințe din China.

Numărul infecțiilor în scădere

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus în China este în scăderea, după ce autoritățile au impus restricții severe în ce privește deplasarea persoanelor și măsurile de prevenție.

Astfel, miercuri a fost a treia zi consecutivă în care s-a raportat un număr în scădere de infecții. Pe e altă parte, s-au înregistrat 38 de morți în ultimele 24 de ore.

Bilanțul de până acum al epidemiei de virus în China continentală este de 2.981 de morți și 80.200 de persoane infectate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×