Corina Crețu, declarații acide la adresa Guvernului. Bilanț sumbru pentru România la final de an

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
21/12/2018, 11:38
Corina Crețu, declarații acide la adresa Guvernului. Bilanț sumbru pentru România la final de an GALERIE FOTO
Corina Crețu, declarații acide la adresa Guvernului. Bilanț sumbru pentru România la final de an

A mai rămas foarte puțin timp până când aleșii noștri vor intra în vacanță de iarnă! Cu acest prilej, Corina Crețu a făcut bilanțul României care este destul de sumbru. Într-un mesaj postat pe contul său oficial de Facebook, comisarul european a făcut declarații acide la adresa Guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă. La un moment dat, politicianul a mărturisit că, „în ciuda unor răutăţi şi atacuri”, încheie anul 2018 cu satisfacţii profesionale mai mari ca oricând.

„Consider că am facut maximum posibil, împreună cu echipa mea din Cabinet și serviciile din subordinea mea, DG Regio, să ajutăm Statele Membre, implicit și România, să folosească la maximum banii europeni nerambursabili, pentru proiecte de succes, care îmbunătățesc viața oamenilor”, a scris Corina Crețu pe pagina ei de Facebook.

Corina Crețu, declarații acide la adresa Guvernului României

În rândurile așternute pe Internet, comisarul european a adus în discuție și fondurile europene, despre care a subliniat un aspect important: „banii nu sunt totul”, fiind esenţiale şi proiectele de calitate, capacitatea administrativă, voinţa politică.

„Dar banii nu sunt totul! Proiectele de calitate, capacitatea administrativă, colaborarea între instituţiile din fiecare ţară, reducerea birocraţiei, coordonarea, voinţa politică – toate acestea sunt esenţiale. Din păcate, vor exista ţări care vor pierde fonduri la final de an, dar situaţia exactă o vom cunoaşte abia la finalul lunii ianuarie. (…). „, a mai scris Corina Crețu pe celebra rețea de socializare.

Viorica Dăncilă și Corina Crețu, în timpul unei întâlniri oficiale

Cel mai important succes pentru Corina Crețu din 2018 este reprezentat de propunerea privind bugetul european pentru perioada 2021-2027, unde, pentru prima oară, politica de coeziune are prevăzută cea mai mare anvelopă financiară: 373 miliarde de euro, pentru cele 27 state membre.

„Am reuşit să găsim indicatori de alocare a fondurilor politicii de coeziune prin care să nu lăsăm nici o regiune în urmă, iar peste 80% din aceast buget ar urma să sprijine regiunile cu cele mai mari nevoi. Astfel, dacă Parlamentul European şi Consiliul vor vota formula propusă de Comisie, ţări ca România, Bulgaria, Grecia, Italia şi Spania vor avea alocări semnificativ mai mari faţă de perioada 2014-2020”, a mai scris pe Facebook politicianul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×