Kim Jong-Un pune pe jar întreaga planetă! Spune că poate lovi oriunde în SUA cu noua sa rachetă

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
29/11/2017, 13:45
Kim Jong-Un pune pe jar întreaga planetă! Spune că poate lovi oriunde în SUA cu noua sa rachetă

Coreea de Nord a afirmat miercuri că şi-a îndeplinit obiectivul, de a deveni un stat nuclear, după ce a testat cu succes o nouă rachetă intercontinentală care pune în raza sa de acţiune „întreg continentul american”, relatează AFP.

Coreea de Nord a lansat miercuri dimineaţă o nouă rachetă balistică dintr-o zonă aflată la nord de Phenian, a informat agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, citând o sursă de cadrul statului-major comun al armatei, transmite Reuters.

Coreea de Nord, un nou test balistic care alarmează omenire! 

„Coreea de Nord a lansat în această dimineaţă o rachetă balistică neindentificată de la Pyongsong, la sud de Phenian, cu direcţia către est. Comandamentul Sud-Coreean Inter arme analizează detaliile împreună cu partea americană”, a declara un oficial militar sud-coreean, conform CNN.

După ce a asistat la lansarea rachetei Hwasong-15, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat „cu mândrie că, în cele din urmă, am ajuns să ne îndeplinim marea noastră misiune istorică, realizarea unei forţe nucleare de stat”, potrivit agenţiei oficiale KCNA. Tirul a atras critici aspre din partea comunităţii internaţionale. Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a vorbit despre un progres care reprezintă „o ameninţare în întreaga lume”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×