Lumea, în ALERTĂ MAXIMĂ! Un ATAC este iminent! Ce reacţie a avut Donald Trump

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
29/08/2017, 12:54
Lumea, în ALERTĂ MAXIMĂ! Un ATAC este iminent! Ce reacţie a avut Donald Trump

Coreea de Nord a efectuat un nou test balistic, lansând o rachetă înspre Marea de Est (Marea Japoniei), potrivit informaţiilor Coreei de Sud, Pentagonului şi guvernului de la Tokyo. În replică, la scurt timp după, Coreea de Sud a făcut o demonstraţie de forţă, simulând distrugerea conducerii nord-coreene prin lansarea a opt bombe de tip MK 84 de către patru avioane militare de tip F-15K asupra unei poziţii simulate în poligonul de tragere Taeback Pilsung.

Oficialii niponi au declarat că racheta ar fi zburat peste insula Hokkaido din nordul Japoniei şi s-ar fi prăbuşit în Oceanul Pacific. „Este o provocare fără precedent, serioasă şi foarte gravă faţă de ţara noastră”, a declarat un oficial de la Tokyo. Televiziunea publică niponă NHK a relatat că racheta s-a dezmembrat în trei bucăţi înainte de a se prăbuşi la est de insula Hokkaido. Guvernul de la Tokyo a activat sistemul de alarmă, recomandând persoanelor din zonă să-şi ia măsuri de siguranţă.

Coreea de Nord racheta. „O ameninţare gravă şi fără precedent”

SUA şi Japonia vor o reuniune de urgenţă a Consiliului de securitate al ONU. Donald Trump, preşedintele SUA, şi Shinzo Abe au promis că vor creşte presiunea asupra Coreei de Nord, după ce regimul a lansat o rachetă deasupra Japoniei, acţiune denunţată de premierul japonez ca fiind ”o ameninţare gravă şi fără precedent” la adresa securităţii statului nipon. Trump a afirmat că SUA este ”100% alături de Japonia” şi a reiterat angajamentul său faţă de apărarea Japoniei.

Testul vine la trei zile după ce Phenianul a lansat mai multe proiectile cu rază scurtă de acţiune din provincial Kangwon, ce ar fi căzut în Marea Japoniei. Proiectilele nord-coreene ar fi zburat 250 de kilometri până să ajungă în Marea Japoniei, potrivit Armatei sud-coreene. Regimul de la Phenian a efectuat 12 teste în acest an, lansând nu mai puţin de 18 rachete şi perfecţionându-şi sistemele de lansare. În luna iulie, Coreea de Nord a testat o rachetă balistică intercontinentală, despre care Phenianul a precizat că are capacitatea de a atinge teritoriul Statelor Unite.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×