Bomba nucleară testată de Kim jong-Un a lovit aproape toate bursele din lume! 

Filon Stan   
în Hotnews
05/09/2017, 00:08
Bomba nucleară testată de Kim jong-Un a lovit aproape toate bursele din lume! 

Testul nuclear efectuat de Coreea de Nord a provocat declinul generalizat al burselor europene, dar nu numai. Cel mai afectat domeniu este cel al titlurilor bancare.

Indicele pan-european este în coborâre cu 0,5%, iar indicele londonez FTSE 100 cu 0,2%. Componenta titlurilor bancare a Stoxx 600 este în scădere cu 0,9%. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Indicele german DAX scade cu 0,55%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,37%.

Indiecle Stoxx Europe 600 a scăzut, toate sectoarele industriale fiind pe roşu, după ce un nou raport indică faptul că Phenianul se pregăteşte să lanseze o rachetă balistică intercontinentală. Indicele MSCI Asia Pacific se îndreaptă spre cea mai mare scădere de la declaraţia lui Trump că va pedepsi ameninţările Coreei cu ”foc şi furie”, de la începutul lunii august.

Coreea de Nord loveste economia Angliei

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 0,21%, în timp ce bursa din Frankfurt a scăzut cu 0,52%, iar bursa din Paris a înregistrat un declin de 0,49%. Indicele Stoxx 600 a scăzut cu 0,54%, însă toate industriile şi sectoarele sunt pe scădere.

În Asia, indicele Nikkei 225 a scăzut cu 0,93%, în timp ce Hang Seng al bursei din Hong Kong a scăzut cu 0,76%.

În România, indicele BET are o scădere de 0,56% la ora 11:30, cele mai mari declinuri fiind înregistrate de Banca Transilvania şi BRD. Acţiunile Băncii Transilvania au scăzut dimineaţă cu peste 2%, însă au recuperat din pierderi, la ora 11 :30 fiind o scădere de 1,29%. Acţiunile BRD au scăzut cu aproape 1%.

Coreea de Nord a anunţat că a testat duminică o bombă cu hidrogen pentru o rachetă cu rază lungă de acţiune, provocând un avertisment al unui răspuns militar masiv din partea Statelor Unite.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×