Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă duminică! Testul a eşuat

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
16/04/2017, 08:49
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă duminică! Testul a eşuat

Există un grad ridicat de încredere că racheta eşuată lansată duminică de Coreea de Nord nu a fost o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), dar evaluarea Statelor Unite este încă în desfăşurare, a declarat un oficial american, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Coreea de Nord a încercat să lanseze o rachetă duminică din apropierea Sinpo, pe coasta sa estică, dar se crede că a eşuat, a precizat armata sud-coreeană, citată de Reuters.

Tentativa de lansare a rachetei vine la o zi după ce Nordul a organizat o paradă militară la Phenian pentru a marca ziua de naştere a fondatorului statului şi unde au fost prezentate ceea ce păreau a fi noi rachete balistice.

„Nordul a încercat să lanseze o rachetă neidentificată din apropiere de regiunea Sinpo în această dimineaţă, dar se presupune că a eşuat”, a precizat duminică, într-un comunicat, Statul Major Interarme (JCS) al Coreei de Sud.

Preşedintele american, Donald Trump, şi echipa sa militară sunt la curent cu lansarea rachetei nord-coreene, a precizat secretarul Apărării, Jim Mattis, într-o declaraţie citată de Reuters.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×