Ruşii îi întărâtă pe americani! „Următorul test nord-coreean ar putea atinge Coasta de Vest a SUA”

Filon Stan   
în Hotnews
07/10/2017, 13:39
Ruşii îi întărâtă pe americani! „Următorul test nord-coreean ar putea atinge Coasta de Vest a SUA”

America poate fi lovită de o rachetă nord-coreeană! Anunţul a fost făcut de un oficial rus, după ce a vizitat Coorea de Nord. Acţiunea ar putea avea loc „în viitorul apropiat”, iar ţinta ar putea fi Coasta de Vest a Statelor Unite.

Anton Morozov, membru al Comitetului pentru Relaţii Internaţionale din cadrul camerei inferioare a Parlamentului rus, şi alţi doi oficiali au efectuat, între 2 şi 6 octombrie, o vizită în capitala Coreei de Nord, potrivit agenţiei RIA, citată de Reuters. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Coreea de Nord ar fi arătat ruşilor calculele următoarei lor rachete

„Phenianul pregăteşte noi teste cu rachete cu rază lungă de acţiune. Ne-au arătat chiar şi calculele care demonstrează că racheta lor ar putea ţinti Coasta de Vest a Statelor Unite. Din câte înţelegem, vor efectua testul în viitorul apropiat. Atitudinea lor generală este, mai degrabă, ostilă ”, a declarat Morozov, citat de RIA.

Anton Morozov este membru al partidului populist de dreapta LDPR. Vorbind despre întâlnirile cu oficialii nord-coreeni, el a afirmat că aceştia „i-au părut foarte serioşi, având o retorică de război”„Situaţia cere, desigur, cea mai rapidă intervenţie din partea tuturor statelor, în special a celor din regiune, astfel încât să se prevină o acţiune militară la scară largă”, a mai spus oficialul rus, citat de RIA.

Coreea de Nord, legături cu Rusia

Cu toate acestea, declaraţiile lui Anton Morozov n-au putut fi verificate de Reuters, întrucât oficialul rus nu a oferit detalii despre persoanele care i-au dezvăluit informaţiile despre posibiliul test balistic. Singurele informaţii sunt cele făcute publice de agenţia rusă, care a precizat că delegaţia din care Morozov a făcut parte a avut întâlniri „la nivel înalt” cu oficiali de la Phenian.

Deşi Rusia are relaţii mai apropiate cu Phenianul decât alte mari puteri ale lumii, în special datorită legăturilor pe care fondatorul Coreei de Nord, Kim Il-sung, le-a avut cu Uniunea Sovietică, preşedintele Vladimir Putin s-a alăturat comunităţii internaţionale în eforturile de descurajare privind programul nuclear al lui Kim Jong-un.

Cu toate acestea, în comparaţie cu alte state din Occident, Putin a adoptat o poziţie mai moderată, acuzând Statele Unite că încearcă să impună o schimbare de regim în Coreea de Nord.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×