Bomba nucleară nord-coreeană, de trei ori mai puternică decât cea de la Hiroshima

Filon Stan   
în Hotnews
05/09/2017, 00:01
Bomba nucleară nord-coreeană, de trei ori mai puternică decât cea de la Hiroshima

Coreea de Nord a testat o rachetă mai puternică decât cea folosită de americani! Ultimul rachetă nucleară testată de Coreea de Nord a fost de trei mai puternică decât bomba americană care a distrus Hiroshima, în 1945!

Cel de-al şaselea test nuclear întreprins de Coreea de Nord a avut o putere estimată la 50 de kilotone, au declarat luni responsabili din cadrul Ministerului Apărării sud-coreean, în parlament, informează AFP. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Respectiva cantitate de energie ar însemna că acest test a fost de cinci ori mai puternic decât al cincilea test nuclear întreprins de Coreea de Nord în septembrie 2016 şi de peste trei ori mai puternic decât bomba americană ce a distrus Hiroshima în 1945.

Coreea de Nord: „Un succes perfect”

Regimul de la Phenian a anunţat că a testat duminică o bombă cu hidrogen cu o putere mult mai mare decât cele experimentate la testele nucleare anterioare — „un succes perfect”, potrivit televiziunii nord-coreene.

Ca răspuns la acest test nuclear, Coreea de Sud a efectuat luni dimineaţă manevre implicând rachete balistice.

Ministerul Apărării sud-coreean a anunţat că există indicii că Phenianul intenţionează să efectueze mai multe lansări de rachete balistice, inclusiv rachete intercontinentale, transmite Reuters.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×