Incredibil! Americanii şi-au trimis copiii prin poştă, la bunici!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
27/12/2017, 15:46
Incredibil! Americanii şi-au trimis copiii prin poştă, la bunici!

Americanii au fost foarte fericiţi când a fost inventată coletăria de către Serviciul Poştal! Se întâmpla în anul 1913, iar cu ajutorul noului serviciu şi-au putut trimite foarte uşor cadouri prietenilor, rudelor, au putut trimite pachete cu tot felul de conţinuturi, dar şi dimensiuni. Unii americani au mers chiar mai departe. Aceştia şi-au trimis şi copiii prin poştă! Sunt cazuri reale care au şocat întreaga ţară, la momentul respectiv! 

Au existat părinţi care au încercat şi reuşit să-şi trimită proprii copii prin intermediul serviciului de coletărie. Însă cel mai suprinzător este că toţi copiii au ajuns la destinaţie fără să fie răniţi. „A fost pe primele pagini ale ziarelor atunci când a apărut, deoarece era extrem de drăguţ” a declarat istoricul Jenny Lynch.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Americanii şi-au trimis copiii prin poştă! Transportul a mers doar doi ani!

Primul copil trimis prin serviciul de coletărie a fost James Beagle, în vârstă de opt luni. Părinţii săi, Jesse şi Mathilda, l-au trimis pe micul James bunicilor săi care locuiau la câţiva kilometri distanţă de ei. Întregul pachet a costat 50,15 dolari, iar 50 de dolari reprezentau costul asigurării.

Transportarea cu succes a lui James a inspirat şi alte familii, în mare parte deoarece poşta era mai ieftină decât un bilet de tren. Cel mai faimos caz de trimitere a unui copil prin poştă a fost cel din 19 februarie 1914. Charlotte May Pierstorff a fost trimisă de la casa părinţilor săi către cea a bunicilor care se aflau la 117 kilometri depărtare.

La doi ani după ce a fost implementat, poştaşii au anunţat oficial că nu vor mai accepta pachete cu copii. Desigur acest lucru nu i-ar fi oprit pe părinţi. Timp de câţiva ani, deşi era ilegal, unii părinţi au încercat să-şi trimită prin poştă copiii. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×