Controverse în jurul cabinetului noului preşedinte american, Donald Trump. „Aruncătorul de bombe” de la Externe

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
16/11/2016, 17:15
Controverse în jurul cabinetului noului preşedinte american, Donald Trump. „Aruncătorul de bombe” de la Externe

Cine zice ca vicepresedintele american duce lipsa de atributii? De cateva zile, Mike Pence nu-si mai vede capul de responsabilitati, dupa ce a primit misiunea de a gestiona tranzitia si de a alcatui o echipa redutabila pentru seful lui, Donald Trump.

Fiecare nume luat in considerare pe lista viitorilor responsabili ai administratiei vine la pachet cu controverse si riscuri. Fostul procuror si primar al New Yorkului, Rudy Giuliani, este citat aproape mereu drept potential secretar de stat. Carcotasii amintesc insa de experienta lui limitata in materie de politica externa, iar interesele de afaceri avute in Qatar si Venezuela i-ar putea complica audierea de confirmare in Congres.

Alt posibil candidat pentru sefia Departamentului de Stat ar fi fostul ambasador american la ONU, John Bolton, partizan al razboiului din Irak dar si al bombardarii facilitatilor nucleare ale Iranului.

Rand Paul, senator republican Kentucky: „Ar fi bun un diplomat la şefia diplomaţiei. Nu vrei să pui acolo un ….aruncator de bombe.”

Oricum, Rudy Giuliani nu incearca sa-si ascunda ambitiile.
– John Bolton ar fi o alegere foarte bună ca secretar de stat.
– Ar fi cineva mai bun ca el?
– Poate eu, nu ştiu..”

Pentru Pentagon este vehiculat numele senatorului Tom Cotton, veteran al armatei americane, cu misiuni medaliate in Irak si Afganistan. E considerat un dur in materie de aparare si sustine deschis metode de tortura precum simularea inecului.

Laura Ingraham, una dintre cele mai conservatoare voci ale radio-ului american, are toate sansele sa devina purtatorea de cuvant a presedintelui Trump. Dupa victoria din 8 noiembrie, nu s-a abtinut de la un: „V-am zis eu!”
In ultimii 2 ani, a fost una dintre..majoretele lui cele mai inflacarate, facandu-se ecoul celor mai controversate opinii ale acestuia. „Chiar aşa. Mexicanii vin aici să ne ucidă şi să ne violeze compatrioţii. O ştim bine. Nu toţi cei care vin de peste graniţă sunt oameni îngrozitori. Dar mulţi ne încalcă legile.”

Dar cele mai dure atacuri le-a rezervat presei, pe care o acuza de partizanat anti-Trump .”Cu toţii ştiţi în inimile voastre de ce a câştigat Donald Trump nominalizarea. O ştiţi foarte bine. A câştigat pentru că a cutezat să denunţe înşelătoriile, fraudele şi corupţia, ţinute ascunse sub preş de prea mult timp.”

Dincolo de opiniile ei apasat conservatoare, Trump ar avea nevoie de Ingraham pentru capacitatea ei de a face fatza unei prese ostile. Viata personala a Laurei Ingraham, cea care ar putea sa-l reprezinte pe Trump in fata jurnalistilor, nu e nici ea banala. A supravietuit cancerului de san, nu s-a maritat niciodata, dar a avut relatii atat cu un jurnalist liberal, cat si cu un regizor critic acerb al lui Obama.

Laura Ingraham creste singura trei copii: o fetita adoptata din Guatemala si doi baieti infiati din Rusia. Desi se opune casatoriilor gay, convingerile ei au fost dramatic nuantate dupa ce si-a observat fratele homosexual traumatizat de lupta cu SIDA purtata de partenerul lui.

Sursa: stirileprotv.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×