Control la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat Liviu Dragnea. Mai multe echipe de specialiști au făcut cercetări acolo

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
22/12/2019, 15:03
Control la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat Liviu Dragnea. Mai multe echipe de specialiști au făcut cercetări acolo
Control neașteptat la penitenciarul unde este închis Liviu Dragnea. Sursa foto: hepta.ro

Au fost mai multe controale astăzi la câteva penitenciare din România, inclusiv la Rahova, acolo unde este încarcerat fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

Control pe nepusă masă la Penitenciarul Rahova, unde este închis Liviu Dragnea

Controalele inopinate au avut loc azi, 22 decembrie, la Rahova, Jilava, Mioveni și Găești.

Specialiștii de la Administrația Națională a Penitenciarelor au vrut să vadă cum se organizează activitățile deținuților, dar și daca mâncarea pe care o primesc este una calitativă, transmite agenția de știri Mediafax.

Comunicat ANP: S-a verificat calitatea hranei oferită deținuților și condițiile în care trăiesc

„Echipe de specialişti de la nivelul aparatului central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor s-au deplasat la penitenciarele Mioveni, Găeşti, Bucureşti-Rahova şi Bucureşti-Jilava, în vederea verificării modului de desfăşurare a activităţilor specifice siguranţei deţinerii şi regimului penitenciar, a stării administrativ-gospodăreşti”, transmite ANP.

Controlorii au vrut să vadă și cum este repartizat programul zilnic deținuților și ce fel de activități întreprind aceștia în spatele gratiilor.

Această vizită-surpriză vine ca urmare a reclamațiilor pe care România le-a primit din partea Uniunii Europene privind condițiile din pușcării.

Acțiunea de control se înscrie în vederea găsirii unor soluții manageriale pentru ca deținuții să nu se plângă de felul în care sunt tratați în închisoare.

De altfel, la Penitenciarul Rahova se află și Radu Mazăre și Sorin Blejnar, fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

La Rahova a fost închis până nu de mult și fostul patron al clubului Dinamo, Cristian Borcea.

Potrivit unor statistici prezentate anul trecut, cele mai aglomerate penitenciare din România sunt cele de la Vaslui (166,97% ocupare), Brăila (154%), Târgu Jiu (151%), Jilava (150%) și Miercurea-Ciuc (150%).

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×