Conducerea TVR a fost demisă de Parlament!

Filon Stan  Claudia Mîţoi  
înHotnews
28/09/2017, 00:07
Conducerea TVR a fost demisă de Parlament!

Conducerea TVR a fost demisă! Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a respins raportul de activitate al conducerii SRTV pe anul 2016, în consecinţă Consiliul de Administraţie fiind demis.
Raportul de activitate a fost respins cu 203 voturilor „împotrivă” şi 74 de voturi „pentru”, fapt care a atras după sine demiterea Consiliului de Administraţie.

Noul director general al SRTV ar urma să fie Doina Gradea, ea urmând să fie audiată de Comisiile de Cultură în cursul zilei de miercuri, în timp ce membrii Consiliului de Administraţie vor continua să îşi exercite funcţiile, ca interimari, până când Parlamentul va numi un nou CA.  Irina Radu fusese numită în funcţie de PSD. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA B pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Conducerea TVR demisă! Datorii de peste 150 de milioane de euro!

Preşedintele interimar al SRTv, Irina Radu, a precizat, săptămîna trecută, la şedinţa comună a comisiilor de cultură, care au dat aviz negativ Raportului instituţiei pe anul 2016, că în opinia sa s-a făcut faţă onorabil în acel an, în care datoriile TVR ajunseseră la suma de 150 de milioane de euro.

„A fost un an foarte greu (2016, n.r.) (…) Vorbim de acest raport în situaţia în care a fost ultimul an cu finanţare din taxa TV, a fost un an în care datoriile SRTv ajunseseră la circa 150 de milioane de euro, a fost un an în care au fost probleme foarte mari cu banii de producţie, cu lipsa finanţării pentru emisiuni, dar cu toate acestea cred că am făcut faţă onorabil”, a menţionat Irina Radu.

Potrivit acesteia, în 2015 s-a pornit „cu o televiziune distrusă, cu ştiri care se ratau, cu nenorociri care la TVR nu apăreau”. Pe de altă parte, preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda, a arătat că cifrele din Raportul pe 2016 nu arătau foarte bine. „Dincolo de avizul negativ care s-a primit aici, Raportul a întrunit aviz negativ şi la Comisiile de buget. Aşteptările noastre, cel puţin în plan managerial, de la conducerea Televiziunii Române erau altele, cu atît mai mult cu cît se fac eforturi ca de la bugetul de stat să se asigure sursele de finanţare sustenabile. Aşteptăm acum ca o conducere nouă să ducă TVR la un standard al calităţii emisiunilor de aşa manieră încât să obţină un vot în unanimitate pozitiv în şedinţele reunite ale Parlamentului. Deocamdată aceste standarde nu au fost întrunite”, a spus Radu Preda.

Plenul Parlamentului a desemnat, miercuri, membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, din rândul acestora făcînd parte şi fostul senator PSD Georgică Severin, cel care a îndeplinit funcţia de director interimar al instituţiei, din luna aprilie până în prezent.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×