Concerte în aer liber de Ziua Bucureştiului! Capitala împlineşte 558 de ani! Vezi restricţiile rutiere!

Filon Stan   
în Hotnews
16/09/2017, 00:10
Concerte în aer liber de Ziua Bucureştiului! Capitala împlineşte 558 de ani! Vezi restricţiile rutiere!

Zilele Bucureştiului! Capitala împlineşte 558 de ani! Piaţa Constituţiei şi parcul Cişmigiu abundă în evenimente pe tot parcursul weekendului 15-17 septembrie! Accesul la zecile de evenimente culturale este gratuit!

 

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Primăria Capitalei prin ARCUB invită bucureştenii pe 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piaţa Constituţiei, la Concertul extraordinar susţinut de starul internaţional Angela Gheorghiu, spectacol care marchează deschiderea seriei de evenimente aniversare Zilele Bucureştiului. Angela Gheorghiu concertează la Bucureşti, alături de Filarmonica George Enescu şi de tenorul Teodor Ilincăi. Dirijorul spectacolului din 15 septembrie este maestrul newyorkez Eugene Kohn, cu care Angela Gheorghiu concertează încă de la începutul carierei sale. Accesul se va face începând cu ora 18:30, la porţile de acces din Bulevardul Libertăţii, iar participanţii vor avea la ei un act de identitate! Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

 

Zilele Bucureştiului-Restricţii rutiere

În zonă continuă să fie aplicate câteva restricţii de circulaţie, după cum urmează:

• 15 septembrie, intervalul orar 16.00-00.00 Bulevardul Unirii (tronsonul cuprins între bd IC Brătianu şi Piaţa Constituţiei) şi Bulevardul Libertăţii (tronsonul cuprons între bd. Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie).

Organizatorul recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun pentru a evita aglomerarea traficului.

Sâmbătă 16 septembrie: concert Pink Martini şi iMapp Bucharest – Piaţa Constituţiei! DJ-ul român Paul Damixie, cunoscut internaţional pentru remixul piesei „Hello”a cântăreţei britanice Adele, va deschide evenimentul din seara de 16 septembrie, la ora 17:30. În continuarea DJ-ului, de la ora 19:30, trupa îndrăgită de retro-electro Moonlight Breakfastva urca pe scenă cu un show complex, un mix fresh de Soul, Electro, Beat, Nu-Jazz şi Swing, din cadrul căruia nu vor lipsi proiecţiile 3D, cu elemente vizuale abstracte şi fragmente video.

Începând cu ora 21:00, înaintea concursului de 3D video mapping, celebra orchestră Pink Martini, alături de solista Storm Large, vor susţine un concert de neuitatîn Piaţa Constituţiei! Trupa americană de muzică instrumentală este apreciată în întreaga lume, cucerind publicul încă din anul 1997, atunci când au lansat albumul „Sympatique”. Cu o experienţă de peste 20 de ani şi un repertoriu variat, Pink Martini încântă de fiecare dată publicul prin stilul lor cosmopolit şi se apropie de fani interpretând piese în diverse limbi străine, printre care franceză, portugheză, turcă, română, arabă, engleză şi multe altele.

Tot sâmbătă, 16 septembrie, în Piaţa Constituţiei Primăria Capitalei organizează, pentru al patrulea an consecutiv, concursul internaţional de 3D video mapping – iMapp Bucharest. iMapp Bucharest este unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume, o competiţie care a devenit un subiect de referinţă pentru artiştii din industria audiovizuală internaţională.

 

Duminică – 17 septembrie: Concert maraton în Piaţa Constituţiei, începând cu ora 18:00. Cinci ore de concerte ale unor artişti îndrăgiţi de publicul bucureştean, care vor întreţine atmosfera de sărbătoare din luna septembrie. Tânăra artistă de indie-pop, Irina Rimes, dă startul concertelor din Piaţa Constituţiei, de la ora 18:00 aducând prin melodiile ei un amalgam de trăiri şi emoţii. Seara continuă cu The Motans, iar Trupa Vunk îi aşteaptă pe bucureşteni, în Piaţa Constituţiei, de la ora 19:20, urmati de Voltaj, care vor urca pe scenă de la 20:10. De la ora 21:00, scena aparţine trupei Holograf, iar la ora 21.50, începe ultimul concert al serii, sustinut de Delia & Band.

Zilele Bucureştiului-Kids City în Cişmigiu

Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS, vă aşteaptă în weekend-ul 15-17 septembrie 2017 la cea de-a III-a ediţie Kids City, un eveniment dedicat copiilor, dar la care este invitată toată familia. Ateliere de creaţie, jonglerii, spectacole de magie, muzică, dans, piese de teatru, stand-up comedy, Gaşca Zurli şi mulţi alţi artişti. În zona Foişor, zilnic, vor avea loc spectacole de magie oferite de animatori, muzică şi dans alături de micii artişti de la Palatul Naţional al Copiilor. In fiecare zi, pe scenă vor urca şi artişti consacraţi: Gaşca Zurli, Andra Gogan (vocea Sofiei), Alina Sorescu si “Picii lu’ Soreasca”, Daniela Nane, Nea Alecu şi mulţi alţii. Festivalul Kids City începe vineri, 15 septembrie, de la ora 17.00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică se va desfăşura în intervalul orar 10.00-22.00.

Primăria Municipiului Bucureşti şi Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului organizează la Palatul Mogoşoaia piese de teatru, spectacol de dans pentru copii, concerte de muzică românească veche. Vineri, 15 septembrie, actorii Teatrului Ion Creangă vor prezenta piesa de teatru “Goe în Ţara Minunilor”, iar dansatorii trupei de dans modern AS, din cadrul Palatului Naţional al Copiilor Bucureşti, au pregătit un spectacol special. Sâmbătă, 16 septembrie, pe scenă va concerta Cvartetul Fiore, iar seara va fi completată cu piesa de teatru “Sicilianul”, de Moliere. Duminică, 17 septembrie, Compania de teatru Zona pune în scenă o adaptare a lucrării “Rugăciuni pe malul lacului” de Sfântul Nicolae Velimirovici, iar programul se va închide cu un spectacol susţinut de grupul vocal de muzică veche Anton Pann, condus de Constantin Raileanu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×