Meteorologii fac un anunţ de ultimă oră! Cod portocaliu de viscol! Rafalele vor atinge 100 de km/h!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
30/11/2017, 10:40
Meteorologii fac un anunţ de ultimă oră! Cod portocaliu de viscol! Rafalele vor atinge 100 de km/h!

Veşti proaste de la meteorologi! ANM a emis o atenţionare Cod portocaliu de viscol pentru zonele de munte ale judeţelor Hunedoara şi Caraş-Severin şi două atenţionări Cod galben de ceaţă pentru zonele joase ale judeţelor Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava şi, respectiv, de intensificări ale vântului pentru judeţul Timiş.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până la ora 14:00, în judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin, în zonele de munte, se vor semnala la altitudini de peste 1.800 de metri intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge şi depăşi 90-100 kilometri/oră.

Cod portocaliu de viscol! Şi ceaţa va pune stăpânire pe unele zone

Ca fenomen asociat, ninsoarea va fi puternic viscolită, ceea ce va determina reducerea vizibilităţii. De asemenea, până la ora 11:00, în zonele joase ale judeţelor Vrancea, Bacău, Neamţ şi Suceava, va fi ceaţă, care va determina scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

„Fenomenul se va manifesta pe drumurile naţionale şi judeţene, inclusiv pe drumul european E 85″, precizează ANM. Tot până la ora 11:00, în judeţul Timiş, se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge şi depăşi 55-60 kilometri/oră, şi ploi locale. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×