Cod portocaliu de vânt și ninsori în patru județe. Atenționare de ultimă oră de la ANM – Update

Dan Suta   
în Prognoza meteo
31/01/2020, 21:53
Cod portocaliu de vânt și ninsori în patru județe. Atenționare de ultimă oră de la ANM – Update
Cod portocaliu în județul Cluj. Sursa foto: pixabay.com

ANM a emis un cod portocaliu de vânt valabil pentru județul Cluj, astăzi, până la ora 17:00, dar acesta a fost prelungit ulterior. Meteorologii îi avertizează pe clujeni să nu se aventureze în acest interval pe străzi fără să ia măsuri de protecție.


UPDATE, 21:54 Codul portocaliu de vânt și ninsori a fost prelungit până la ora 23:00 pentru Cluj și județele Argeș, Prahova și Dâmbovița.


Știrea inițială: ANM a emis cod portocaliu de vânt pentru județul Cluj

Avertizarea este valabilă pentru zona de deal și de munte a județului Cluj. Vântul va sufla cu o viteză de 120 până la 130 de kilometri la oră, notează MEDIAFAX.

La nivel național este în continuare valabil un cod galben de vreme rea pentru 27 de județe până mâine, 1 februarie 2020, la ora 8 dimineața.

Românii au parte de o iarnă atipică

Vor fi zile cu o iarnă atipică în România. De-a lungul arcului carpatic vor fi ninsori intense, însă în sudul țării temperaturile vor da senzația de primăvară, nespecifică acestei perioade.

Așadar, duminică, luni și marți vor fi până la 17 grade în sudul, sud-estul și sud-vestul teritoriului. Și luna februarie, potrivit tuturor estimărilor făcute de meteorologi va fi una deosebit de caldă, cu temperaturi peste normalul acestei perioade.

Astăzi, sunt așteptate ploi în mai multe județe din Transilvania, cele mai semnificative precipitații fiind anunțate pentru județele Sălaj, Cluj, Mureș și Alba, unde temperatura maximă va fi de 7-8 grade Celsius.

În restul țării, cerul va fi în continuare mohorât. La munte sunt așteptate noi căderi de zăpadă în cursul nopții.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×