Un nou cod portocaliu de ninsori viscolite! Rafalele vor atinge 90 de km/h!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
18/01/2018, 18:00
Un nou cod portocaliu de ninsori viscolite! Rafalele vor atinge 90 de km/h!

Meteorologii au actualizat avertizările de cod portocaliu şi cod galben. Începând de joi, de la ora 17.00 a fost emis cod portocaliu de ninsori viscolite şi vânt puternic pentru 13 judeţe din centrul tării şi din Dobrogea. De asemenea, alte cinci judeţe din estul ţării sunt sub avertizare cod galben de vânt puternic. 

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ninsori viscolite valabilă pentru 18 ianuarie, ora 17 – 18 ianuarie, ora 23. În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, viteza vântului la rafală va depăşi 80…90 km/h, iar pe creste se vor mai atinge 100 – 120 km/h troienind zăpada. În judeţul Tulcea vor mai fi rafale ale vântului de 80…90 km/h, temporar va ninge şi va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Cod portocaliu de ninsori viscolite! Rafalele vor atinge 90 de km/h!

Codul galben este valabil în intervalul 18 ianuarie, ora 17 – 19 ianuarie, ora 01. În intervalul menţionat în judeţele Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila şi Constanţa, iar în a doua parte a nopţii şi în Carpaţii Meridionali, Carpaţii de Curbură şi în judeţul Tulcea vor mai fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, între 60 şi 80 km/h, spulberând zăpada.

În intervalul menţionat în Crişana, Maramureş şi local în Transilvania vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în general, moderate cantitativ, iar vântul la rafală va avea viteze cuprinse între 50 şi 70 km/h trecător viscolind ninsoarea. Pe arii restrânse va fi polei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×