Cod galben de vreme severă imediată în 8 județe din țară! ANM anunță rafale de vânt puternic

Raluca Ogaru    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
26/02/2019, 08:58
Cod galben de vreme severă imediată în 8 județe din țară! ANM anunță rafale de vânt puternic GALERIE FOTO
ANM, atenționare de cod galben de vânt!

Cod galben de vreme severă! Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie atenționează județele Bacău, Neaț, Suceava și Vrancea.  De asemenea, localitățile vizate sunt și: Argeș, Buzău, Dâbmovița și Prahova. Departamentul pentru Situații de Urgență a făcut anunțul. „Fenomene meteorologice asteptate: local – vânt puternic cu rafale de 70…90 km/h, iar la peste 1800 m vor fi viteze de 90…120 km/h

Fenomene asociate: mai ales la peste 1800 m, transport de zăpadă ce va reduce vizibilitatea Județul Prahova: zona de munte; Județul Argeş: zona de munte; Județul Dâmboviţa: zona de munte; Județul Buzău: zona de munte”, arată mesajul de avrertizare a codului galben de vânt.  Specialiștii au anunțat că acesta este cuprins între orele 09:00 și 14:00. Vântul va fi puternic alături de rafale de 70-90 km/h.

ANM, atenționare cod galben de vânt!

Administrația Națională de Meterologie a emis în cursul zilei de astăzi, 26 februarie,  cod galben de vânt. Acesta va cuprinde județele: Prahova, Buzău, Argeș, Dâmbovița, Vrancea, Bacău, Suceava și Neamț. „Fenomene meteorologice asteptate: intensificări ale vântului ce vor atinge 70…80 km/h, iar la cote de peste 1700 m se vor depăși temporar 100 km/h Județul Suceava: zona de munte; Județul Bacău: zona de munte; Județul Vrancea: zona de munte; Județul Neamţ: zona de munte”, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență pentru localitățile citate.

Specialiștii de la Administrația Națională de Metorologie au emis un cod galben de vânt.
Specialiștii de la Administrația Națională de Metorologie au emis un cod galben de vânt.

Vremea rece a revenit, după câteva zile care au fost rea calde pentru normalul perioadei în care ne aflăm. De asemenea, în weekend, România a fost lovită de un val de aer polar.

ANM a emis un cod galben de vânt
ANM a emis un cod galben de vânt

„Vremea va deveni geroasă în aproape toată țara. Adică vor fi temperaturi minime sub minus 10 grade, temperaturi minime ce pot coborî chiar spre minus 19, minus 20 de grade în depresiuni”, a declarat Alina Șerban, meteorolog de la Administrația Națională de Meteorologie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×