A venit iarna! Avertizări şi cod galben de ninsori în şapte judeţe!

Alex Bradescu   
în Hotnews
28/10/2017, 08:45
A venit iarna! Avertizări şi cod galben de ninsori în şapte judeţe!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţă, avertizări cod galben de vânt puternic şi ninsoare pentru zona de munte a şapte judeţe din sudul şi sud-vestul ţării. De altfel, meteorologii au avertizat că din noaptea de vineri spre sâmbătă şi până duminică dimineaţa va fi vânt puternic în special în sud-vestul şi centrul ţării, iar la munte va ninge viscolit şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Avertizarea emisă sâmbătă dimineaţă de Administraţia Naţională de Meteorologie vizează judeţele Vâlcea, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj şi este valabilă până la ora 11.00 în Vâlcea, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa şi până la ora 9.00 în restul judeţelor. Astfel, în acest interval, în zona de munte a acestor judeţe, la altitudini de peste 1700 de metri, vor fi intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 70 – 80 de kilometri la oră, precum şi ninsoare.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei

Cod galben de ninsori, dar şi de vânt puternic

Potrivit ANM; din noaptea de vineri spre sâmbătă (27/28 octombrie) şi până duminică dimineaţa (29 octombrie) vântul va avea intensificări temporare în special în sud-vestul şi centrul ţării, cu viteze cuprinse, în general, între 45 şi 55 km/h. La munte, în special, la altitudini de peste 1600 de metri, rafalele vor depăşi 65-70 de kilometri la oră, iar pe creste 80-90 kilometri la oră. Trecător, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

De asemenea, duminică (29 octombrie) şi luni (30 octombrie) intensitatea vântului va fi în creştere în toate regiunile, iar la munte va sufla tare. În zona de munte va ninge viscolit şi se va depune strat de zăpadă consistent. Temperaturile vor scădea în toată ţara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzaţiei de rece, precizează ANM.

sursa: news.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×