Vânt puternic şi ploi! Şapte copaci smulşi! Un taximetrist a fost rănit în Capitală!

Filon Stan   
în Hotnews
25/10/2017, 00:50
Vânt puternic şi ploi! Şapte copaci smulşi! Un taximetrist a fost rănit în Capitală!

UPDATE: Administraţia Naţională de Meteorologie actualizat marţi avertizările de vânt puternic şi ploi, astfel că nouă judeţe sunt sub cod galben până la ora 18.00, cinci judeţe sunt sub avertizare până la ora 23.00, în timp ce cinci judeţe se află, până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu. Meteorologii spun însă că va ploua în majoritatea zonelor şi va fi vânt puternic mai ales în sudul, sud-estul şi vestul ţării.

Şi Capitala se află sub cod galben! Şapte copaci au fost rupţi de vânt şi au căzut peste maşini, marţi, în Capitală, un taximetrist fiind rănit. Şi la Braşov, un copac a căzut peste două ambulanţe, fără a exista victime, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja. De asemenea, din cauza vremii nefavorabile, este 2.000 de familii din Dâmboviţa au rămas fără curent electric, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din câteva gospodării. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundaţii, valabilă până la ora 15:00, în două bazine hidrografice de pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Prahova. Atenţionarea cod galben a fost emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA). Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide.

Atenţionarea este valabilă pentru râurile mici cu unde pot apărea posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: Ialomiţa — bazin superior, Prahova — bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior din judeţele Dâmboviţa şi Prahova, potrivit hidrologilor.

Codul galben de inundaţii, după Codul galben de ploi

Prognoza INHGA precizează că fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale Ialomiţei şi Prahovei. În funcţie de evoluţia fenomenelor, INHGA va actualiza prognoza hidrologică.

A intrat în vigoare un Cod galben de ploi şi intensificări ale vântului la munte, valabil până marţi la ora 23.00. De la ora 12.00 este anunţat Cod portocaliu de precipitaţii şi vijelii pentru judeţele: Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×