Cod galben de ceață și burniță în 8 județe. Avertizarea e valabilă până la miezul nopții

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 20:57
Cod galben de ceață și burniță în 8 județe. Avertizarea e valabilă până la miezul nopții
Cod galben de ceață în 8 jduețe din țară. Sursa foto: a1.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben de vreme severă imediată ce vizează opt județe din țara noastră. Alerta a fost emisă miercuri, 23 octombrie și rămâne valabilă până spre miezul nopții, perioadă în care este anunțată vreme severă, pe fondul temperaturilor care înregistrează scăderi semnificative.

 Buzău, Iași și Vaslui, printre județele vizate de ceața extremă

Mai concret, în intervalul prognozat, în județele Bacău, Botoşani, Suceava, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi și Vaslui este semnalată ceață care poate determina scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, însoțită pe alocuri de burniță trecătoare. Totodată, pe parcursul acestei nopți și-ar putea face apariția și precipitațiile, cu descărcări electrice pe arii restrânse.

Fenomene meteorologice asteptate: Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m.. Fenomene asociate: Trecător burniță.. Județul Bacău: zona joasă; Județul Botoşani; Județul Galaţi; Județul Neamţ: zona joasă; Județul Vrancea: zona joasă; Județul Iaşi; Județul Vaslui”, au transmis reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul ANM.

Ceața face probleme în toată țara. Sursa foto: protv.ro
Ceața face probleme în toată țara. Sursa foto: protv.ro

Alertă de vreme severă în județul Buzău

Ceața le creează serioase bătăi de cap și locuitorilor din județul Buzău, unde vizibilitatea se va reduce până la 200 de metri, pe arii restrânse putând scădea chiar sub pragul de 50 de metri, mai ales în zonele joase, unde este semnalată și burniță. Meteorologii ANM anunță că vor actualiza informările și atenționările emise în cursul zilei de marți, de îndată ce situația o va cere. În aceeași situație sunt și județele Brăila și Ialomița.

Fenomene meteorologice asteptate: ceață ce determină scăderea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m Fenomene asociate: izolat burniță Județul Buzău: zona joasă”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×