Cod galben de ceață pentru 15 județe din Moldova și Transilvania

Dan Suta   
în Prognoza meteo
14/10/2019, 09:35
Cod galben de ceață pentru 15 județe din Moldova și Transilvania
Cod galben de ceață în Ardeal și Moldova. Sursa foto: Ziar MM

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ceață pentru 15 județe din Moldova și Transilvania. Ceața va crea probleme serioase șoferilor, căci vizibilitatea va fi redusă la 50 de metri pe drumuri și șosele. Tocmai din cauza acestei avertizări, polițiștii îi avertizează pe șoferi să reducă viteza și să adecveze condusul la condițiile meteorologice.

Cod galben de ceață în Moldova și Ardeal

Codul galben este valabil până în jurul orei 11:00 în județele  Alba, Braşov, Mureş, Sibiu, Bacău, Galaţi, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Covasna, Caraş-Severin, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud și Harghita. După această oră, vremea va reveni la normal și va continua să fie una deosebit de caldă pentru această perioadă a anului.

„Este o vreme anormal de caldă, ca de vară, pentru mijlocul lunii octombrie. Astăzi (duminică – n.r.) s-au depășit 25 de grade Celsius în multe localități din zonele de câmpie și de deal. Și chiar dacă norii mai sunt în trecere peste nord-vestul țării, nici vorbă de ploaie. Astfel că, perioada ce urmează este numai bună pentru planificarea unui concediu târziu, fie că vorbim despre vacanţe la munte sau la mare, vremea va fi prielnică”, susține meteorologul Simona Căpșună, scrie digi24.ro.

cod galben de ceață - prognoza meteo
Vremea va fi deosebit de caldă până la începutul lui noiembrie. Sursa foto: antena3.ro

Vreme caldă și la începutul lui noiembrie

Astăzi, vremea va fi deosebit de frumoasă în mai toată țara. Temperaturile vor fi cuprinse între 19 și 28 de grade Celsius. Cel mai cald va fi în Banat, acolo unde se vor înregistra și 30 de grade la soare. Vremea specifică sfârșitului primăverii și începutului de vară se va menține până la finalul acestei săptămâni. Nu e exclus ca și începutul lui noiembrie să fie unul la fel de anormal de călduros.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×