Planta minune care vindecă rănile, cangrenele şi bolile infecţioase! O găseşti la tot pasul!

Filon Stan   
în Hotnews
12/09/2017, 00:02
Planta minune care vindecă rănile, cangrenele şi bolile infecţioase! O găseşti la tot pasul!

Vindecă rănile, cangrenele şi bolile infecţioase. O găseşti aproape peste tot. Pe pajişti, prin fâneţe, pe marginile râurilor şi ale pâraielor, pe lângă drumurile de ţară şi în locurile virane. Coada şoricelului vindecă o mulţime de boli.

Dacii denumeau planta „chodela” (codiţă), nume consemnat în tratatele lui Dioscoride (medic militar roman), şi o foloseau pentru vindecarea rănilor, cangrenelor şi a bolilor infecţioase. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Planta minune, aşa cum o numesc mulţi specialişti în domeniul medicinei naturiste, poate fi consumată sub opt forme diferite, de la pulbere, infuzie combinată, suc, tinctură, cataplasmă, alifie, ulei sau spălături vaginale cu ceai, scrie realitatea.net.

Sub formă de infuzie combinată este folosită în afecţiunile digestive şi biliare. Contra indigestiei şi dispepsiei, se administrează 100 ml de infuzie combinată, cu 10 minute înainte de fiecare masă. De asemenea, infuzia combinată de coada-şoricelului are efecte excelente şi contra colitei (inclusiv forma spastică) şi a sindromului colonului iritabil.

Tinctura, administrată vreme de trei – şase luni, ajută la scăderea semnificativă a colesterolului rău (LDL) şi a colesterolului total. De asemenea, reduce valorile trigliceridelor, în medie cu 12%, după doar două luni de tratament.

Coada soricelului vindeca multe boli! O cataplasmă face minuni

O cataplasmă din această plantă face minuni în alergia cutanată, deoarece unele dintre substanţele aromatice (azulenele) din compoziţia plantei au efecte antiinflamatoare şi anti­alergice, reduc mâncărimile, usturimea şi edemele.

Aplicat pe rănile care se vindecă greu, unguentul are efecte cicatrizante aproape miraculoase.

Coada şoricelului are o influenţă pozitivă asupra măduvei osoase şi stimulează hematopeoza (formarea sângelui). Planta ajută în afecţiunile măduvei osoase, în care orice alt medicament clachează şi chiar în osteoporoză, dacă se fac cure de ceai de coada şoricelului, băi şi frecţii cu tinctură de coada şoricelului. Este şi un mijloc hemostatic bun în oprirea hemoragiilor pulmonare şi poate vindeca, împreună cu rădăcina de obligeană, cancerul pulmonar.

Planta este foarte bună şi pentru crampe abdominale cauzate de menstruaţie sau de obiceiul de a avea o alimentaţie inadecvată, este benefic ceaiul de codiţa şoricelului. Un regim cu ceai are efect diuretic, împiedică extinderea edemelor, stimulează circulaţia sangvină, fiind recomandat şi pentru pacienţii care suferă de gută.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×