Coadă pentru bancnota de 100 de lei de centenar! Cu cât se vinde pe OLX

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
11/12/2018, 12:50
Coadă pentru bancnota de 100 de lei de centenar! Cu cât se vinde pe OLX

A fost coadă pentru a cumpăra noua bancnotă de 100 de lei de centenar. Oamenii au stat ore-n șir pentru a putea achiziționa o astfel de bancnotă de colecție, care îi are reprezentați pe Regele Ferdinand și Regina Maria.

Chiar dacă prețul acesteia este mai mare decât valoarea sa, aproximativ 180 de lei pentru 100, colecționarii au luat cu asalt Banca Națională pentru a cumpăra faimoasa bancnotă. Aceasta a fost tipărită în 10.000 de exemplare, aparent mult prea puține pentru toți românii interesați.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Bancotă de 100 de lei de centenar a strâns oamenii în fața BNR

Bancnota cu Regele Ferdinand şi Regina Maria a fost tipărită în 10.000 de exemplare, prea puţine pentru interesul mare al românilor. Mulţi sunt bucuroşi de iniţiativa BNR de a introduce în circuitul numismatic o astfel de bancnotă care să amintească de Marea Unire.

Cei mai mulți dintre cei care au așteptat ore-n șir la cozi pentru a cumpăra această hârtie universală de 100 de lei, habar nu au  ce reprezintă aceasta au așteptat în frig. Foarte multe dintre bancnotele cumpărate de la BNR au fost deja urcate spre vânzarea supraestimatp de pe site-urile de anunțuri. Bancnota poate ajunge până la 500 de lei.

„- Acum, nu ştiu dacă ne mai primeşte, acum cere câte o persoană, până acum intrau câte 10. La început am zis că iau 3 pentru nepoţi şi pe urmă am zis că nu se merită, pentru că tot am îngheţat am zis că iau 5, pentru că toată lumea ia câte 5.

– Este 150 lei bancnota, plus TVA 24%, adică 178 lei. Maria şi cu Carol. Am luat 5, dacă dau două în Norvegia, două în Australia şi una pentru soţie cu mine, asta e.

– De dimineaţă de la 8 am stat aici şi de-abia a ajuns la 49 numărul. Au făcut o listă. Eu am 168, deci cam poimâine îmi vine rândul. Regele Ferdinand şi Regina Maria. Noi ştim, ăştia mici nu ştiu, habar n-au cine sunt, la ce formaţie cântă sau la ce echipă joacă. Regina se spunea că este singurul bărbat din România, Regina Maria.

– Le dau un sfat celor care sunt aici, să nu vândă acum. Astea sunt de tezaur, de lăsat copiilor şi nepoţilor. O bancnotă care apare într-un tiraj de 10.000 de bucăţi este ceva extraordinar. Estimez cam în 10 ani la 1.000 euro valoarea ei, în 50 de ani undeva la 10.000 de euro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×