CNAS a făcut câteva precizări cu privire la concediul şi indemnizaţia de carantină pe perioada stării de urgenţă, în contextul panddemiei de coronavirus.
CNAS, precizări privind concediul şi indemnizaţia de carantină
CNAS a precizat într-un comunicat postat pe site-ul oficial că indemnizaţia de carantină și concediul se acordă şi persoanelor asigurate care nu au realizat stagiul de cotizare complet de 6 luni.
”Persoanele asigurate au dreptul la concediu și indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă fără îndeplinirea condiției de stagiu de asigurare. Mai exact, concediul și indemnizația de carantină se acordă și persoanelor asigurate care nu au realizat stagiul de cotizare complet, de 6 luni”, se arată în comunicat.
”Certificatele de concediu medical acordate care cuprind a 91-a zi și cele care depășesc 183 de zile se eliberează și se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale”, se mai menționează în același comunicat.
Reglementările sunt valabile pe perioada stării de urgență
Casa Națională de Asigurări de Sănătate a mai precizat că aceste reglementări sunt valabile pe perioada stării de urgență și au ca scop prevenirea îmbolnăvirilor de coronavirus.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică la prânz că România a înregistrat primele două decese provocate de noul tip de coronavirus. În acest moment există 420 de cazuri în țara noastră, iar 64 de persoane s-au vindecat.
Primul deces din România al un pacient infectat cu noul tip de coronavirus s-a înregistrat la Craiova. Este vorba de bărbatul în vârstă de 67 de ani depistat pozitiv pe 18 martie la spitalul Filiași. Al doilea deces este al unui bărbat de 74 de ani care fusese transportat la Spitalul Victor Babeș în Capitală.
Lucrurile se complică în România și situații care până mai ieri păreau de neconceput devin realitate. Astfel, trebuie să știi ce anume nu mai ai voie să faci de duminică, ora 22:00 încolo, dată de la care intră în vigoare noile reglemntări.
Conform anunțului făcut sâmbătă seară de ministrul de Interne Marcel Vela, persoanele care vor avea o urgență și vor fi nevoite să iasă din casă în intervalul orar 22:00 – 06:00 vor fi nevoite să aibă asupra lor o declarație pe proprie răspundere sau o adeverință permanentă de la angajator.