Clătite fără ou și lapte, desertul ideal pentru zilele de post. Ți se topesc în gură

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/11/2019, 16:33
Clătite fără ou și lapte, desertul ideal pentru zilele de post. Ți se topesc în gură
Răsfață-te cu o porție de clătite de post. Sursa foto: adevarul.ro

Chiar dacă ți-ai propus să urmezi cu strictețe Postul Crăciunului, nu trebuie să-ți ții definitiv în frâu pofta de ceva dulce, pentru că FANATIK îți sare în ajutor cu o variantă ideală pentru această perioadă. Este vorba despre binecunoscutele clătite, un desert pe care știm că îl savurezi de fiecare dată cu drag, mai ales că poate fi preparat fără ou și lapte.

Clătite fără ou și lapte, un răsfăț dulce pentru zilele de post

Varianta de post nu vine cu mari diferențe față de cea clasică, însă trebuie să ai la îndemână o tigaie foarte bună și să te înarmezi cu puțină răbdare. Pentru umplutură, îți recomandăm să apelezi cu încredere la mere și sos caramel. Știm că-ți plouă în gură deja, vom trece la treabă. Nu înainte, însă, de a-ți spune toate ingredientele de care ai nevoie.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingrediente

  • 180 g făină
  • 6 linguri amidon
  • 500 ml lapte de soia sau apă minerală
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 1 lingură ulei
  • 3 mere
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • 1 lingură ulei
  • 100 g zahăr
  • 180 g lapte de cocos
  • 1 praf de sare

Cum să prepari cele mai bune clătite de post

Pentru început, trebuie să combini făina cu amidonul şi să o încorporezi în laptele de soia. Adaugă apoi zahărul şi aromele, după care omogenizează şi lasă compoziţia la rece timp de aproximativ 30 de minute, după care încinge o lingură de ulei în tigaie şi prepară clătitele cu atenție, să fie cât mai subţiri.

Cureţi merele, le tai cubuleţe şi le pui într-o tigaie împreună cu uleiul şi scorţişoara. Amesteci până când să se înmoaie puţin merele, fără însă să se transforme în piure. Le laşi la răcorit.

Pentru sosul caramel, pune zahărul într-o cratiţă şi amestecă până când se dizolvă şi capătă o nuanţă de maro deschis. La foc mic, adaugă sarea şi laptele de cocos treptat, pentru a nu se forma cocoloaşe, apoi amestecă energic şi așteaptă până când caramelul capătă consistenţa unui sos. Umple clătitele cu mere, rulează-le şi presari peste ele sos caramel. Acum că desertul este gata de savurat, nu ne mai rămâne decât să îți urăm Poftă bună!

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×