Cîţi bani a cerut Grecia, Rusiei, ca să iasă din zona euro

Ionuţ Cataramă  
înHotnews
22/07/2015, 16:41
Cîţi bani a cerut Grecia, Rusiei, ca să iasă din zona euro
Greece's prime minister Alexis Tsipras (L) and Russia's president Vladimir Putin shake hands during a meeting in the Kremlin, Moscow, Russia, April 8, 2015. Mikhail Metzel/Tass/ABACAUSA.COM

Premierul grec, Alexis Tsipras, i-a cerut preşedintelui rus, Vladimir Putin, un credit rapid de zece miliarde de euro pentru a demara procedurile de ieşire a Greciei din zona euro, Rusia condiţionând o parte a împrumutului de participarea Greciei la un gazoduct, afirmă surse citate de presa elenă.

Premierul Alexis Tsipras a cerut Rusiei un credit de zece miliarde de dolari pentru a demara procedurile de ieşire a Greciei din zona euro, afirmă un oficial grec citat de publicaţia To Vima.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Rusia nu a respins solicitarea Atenei, iniţiind discuţii pentru un împrumut de cinci miliarde de dolari condiţionat de participarea Greciei la gazoductul South Stream” (Turkish Stream), precizează oficialul citat.

Anunţ important! Românii din străinătate sunt chemaţi de URGENŢĂ în ţară

Facebook, SCHIMBARE RADICALĂ! Veste ŞOC pentru toţi utilizatorii 

Cotidianul elen nu precizează când a făcut Alexis Tsipras această solicitare, dar premierul de extremă-stânga grec a discutat pe 6 iulie cu preşedintele rus, Vladimir Putin, imediat după controversatul referendum organizat de Grecia în contextul negocierilor cu Eurogrup. Liderul de la Kremlin declara după discuţie că Grecia nu a solicitat asistenţă financiară din partea Rusiei.

ŞOC pe piaţa media! O televiziune celebră SE ÎNCHIDE 

„Revenirea la drahmă este de neconceput în lipsa unor rezerve bugetare puternice”, explica Tsipras într-un interviu acordat recent postului public ERT.

DEZVĂLUIRE! S-a aflat! CÎND şi UNDE va naşte Andra

Guvernul de la Atena susţine participarea Greciei la gazoductul Turkish Stream, care va face legătura între Rusia şi Turcia prin Marea Neagră, a anunţat luni Panos Skourletis, noul ministru grec al Energiei. „Grecia susţine planul de construire a unei conducte de gaz natural care să fie o prelungire a gazoductului Turkish Stream”, a declarat Panos Skourletis la ceremonia de preluare a portofoliului de ministru elen al Energiei. „Susţinem un astfel de plan pe teritoriul Greciei, ar deschide noi oportunităţi”, a subliniat ministrul grec al Energiei.

„Proiectul rus va oferi multe avantaje, pentru că Rusia va deţine o participaţie de 50% şi pentru că tarifele vor putea fi mai mari”, a explicat fostul ministru grec al Energiei Panagiotis Lafazanis, prezent la ceremonia de predare a atribuţiilor.

Citeşte mai mult pe www.gandul.info

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×