Citatul zilei, 29 septembrie 2019. Dalai Lama te îndeamnă să fii tu însuți, indiferent de situație

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
29/09/2019, 16:44
Citatul zilei, 29 septembrie 2019. Dalai Lama te îndeamnă să fii tu însuți, indiferent de situație
Citatul zilei vine de la Dalai Lama. Sursa foto: businesstime.com

Citatul zilei de duminică, 29 septembrie 2019 vine de la Dalai Lama, poate cea mai reprezentativă figură din întreaga istorie a Asiei și nu numai. Chiar dacă mulți l-au contestat de-a lungul timpului pentru misterul în care i-a plăcut mereu să fie învăluit, toată lumea a admis faptul că numeroasele învățături ale părintelui spiritual al budismului vor dăinui pentru totdeauna.

Dalai Lama ne învață să credem în potențialul nostru

Societatea a aranjat lucrurile astfel încât să nu îţi pui niciodată problema propriului tău potenţial. Şi toată nefericirea provine din faptul că nu eşti tu însuţi. Fii doar tu însuţi şi toată nefericirea şi toată competiţia cu ceilalţi dispar; nu îţi mai pasă că alţii au mai mult, că nu eşti tu cel care are mai mult”, spunea Dalai Lama, îndemnându-ne să avem încredere în forțele proprii și să fim noi înșine, indiferent de încercările pe care ni le scoate în cale viața.

Născut pe 6 iulie 1935, Dalai Lama este, fără îndoială, cel mai celebru călugăr budist, din toate timpurile și un adevărat simbol al spiritualității. De-a lungul vieţii sale, pe care şi-a petrecut-o în mare parte în India, Dalai Lama a căutat neîncetat un compromis cu Beijingul cu privire la soarta tibetanilor, militând mereu pentru pace și nonviolență, atitudine care i-a adus și un Premiu Nobel în 1989.

Dalai Lama te îndeamnă să fii tu însuți. Sursa foto: adevarul.ro
Dalai Lama te îndeamnă să fii tu însuți. Sursa foto: adevarul.ro

Ce spunea Dalai Lama despre luarea celei mai bune decizii

Într-un interviu acordat anul trecut, părintele spiritual al budismului ne îndemna să luăm orice decizie importantă numai în momentul în care am reușit să ne detașăm de orice emoții și să ne depășim toate temerile.

Trebuie să ne folosim la maximum capacităţile noastre mentale şi să analizăm mereu. Este absolut necesar ca emoţiile să nu ne influenţeze deciziile. Dacă luăm o decizie sub influenţa unor emoţii de moment, realizăm mai târziu, când emoţiile dispar, că decizia este eronată. Emoţiile puternice afectează capacitatea noastră de a gândi şi ne împiedică să fim imparţiali. Orice decizie luată sub influenţa parţialităţii este falsă”, ne spunea Dalai Lama.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×