Circulaţia rutieră şi a tramvaiului 41 intră în normal! Anunț oficial al Primăriei Capitalei

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
14/02/2020, 09:12
Circulaţia rutieră şi a tramvaiului 41 intră în normal! Anunț oficial al Primăriei Capitalei GALERIE FOTO
Reparațiile efectuate la Podul Grant s-au încheiat. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Circulaţia rutieră şi a tramvaiului 41 intră în normal ceea ce înseamnă că îndelungata consolidare a Podului Grant, între Turda şi Crângaşi, a fost finalizată. ”Primăria Capitalei, prin Administraţia Străzilor şi Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti, a finalizat în doar nouă luni consolidarea şi reabilitarea Podului Grant, pe tronsonul Turda – Crângaşi”, transmite Primăria Capitalei.

Circulaţia rutieră şi a tramvaiului 41 intră în normal!

„Podul Grant, o legătură importantă între cartierele din nordul şi vestul Capitalei, nu a mai intrat în reparaţii de peste 12 ani. Expertiza tehnică a arătat că lucrările nu mai puteau fi amânate.

În aprilie 2019, Podul Grant a intrat în consolidare şi reabilitare. Prima etapă a proiectului, între Turda şi Crângaşi, a fost finalizată într-un timp scurt având în vedere că aici erau problemele cele mai grave.

Anunț oficial al Primăriei Capitalei

A fost modernizată şi calea de rulare a tramvaiului 41, după aproape 20 de ani. A doua etapă, pe sensul Crângaşi – Turda, va începe când vor fi primite toate avizele pentru restricţionarea etapizată a traficului”, spune și primarul General, Gabriela Firea.

Vă reamintim că Podul Grant a fost supus unei expertize tehnice în urma căreia a fost inclus în clasa de stare tehnică IV, adică stare nesatisfăcătoare. Bretelele de acces au fost încadrate în clasa de stare tehnică III, primind un satisfăcător.

Din aprilie 2019, au fost închise treptat bretelele de urcare/coborâre, a fost restricţionat traficul rutier, iar pentru o perioadă a fost închisă totală circulaţia tramvaielor. În acest timp s-au realizat lucrări de reparaţii ale elementelor din beton, frezarea straturilor de asfalt, s-a pus hidroizolaţie nouă și s-a demontat calea veche de rulare a tramvaiului.

Mai mult de atât au fost achiziţionate şi montate traverse noi, s-a montat calea de rulare a tramvaiului, s-au aşternut mixturile asfaltice, s-au achiziţionat noi rosturi de dilataţie şi de asemenea s-au consolidat pilonii aferenţi pasajului. Parapetele metalic nou va fi montat ulterior deschiderii traficului, pe timpul nopţii, achiziţia fiind în derulare.

De sâmbătă, 15 februarie 2020, linia de tramvai 41 îşi reia circulaţia normală pe Podul Grant, În prezent, acestea circulau între terminalele „Ghencea” şi „Piaţa Presei Libere”, în ambele sensuri, având restricţie de circulaţie pe un singur fir („la paletă”) în zona Podului Grant, din cauza lucrărilor de consolidare a pasajului.

Un detaliu important este acela că de vineri seară, începând cu ora 21:30, tramvaiele liniei 41 nu vor mai circula, până la sfârşitul programului. Pentru preluarea călătorilor de pe acest traseu, de la ora 20:00 va funcţiona linia navetă de autobuze 641, între terminalele „Ghencea” şi „Piaţa Presei”, pe Bd. Ghencea, Str. Braşov, Str. Lujerului, Pasaj Lujerului, Şos. Virtuţii, Calea Crângaşi, Pasaj Grant, Str. Turda, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, Bd. Mărăşti, Bd. Expoziţiei.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×