Circulatia rutiera, închisă pe Transfăgărășan! Autoritățile spun că pericolul este major!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
13/08/2018, 09:46
Circulatia rutiera, închisă pe Transfăgărășan! Autoritățile spun că pericolul este major!
Circulatia rutiera, inchisa pe Transfagarasan

Circulația va fi închisă luni, 13 august, timp de patru ore, pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 7C Transfăgărășan, între Bâlea Cascadă și Cârtișoara, pentru detonarea unor stânci care pun în pericol traficul.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, luni în intervalul orar 10:00 – 14:00, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 7C (Transfăgărășan) între Bâlea Cascadă și Cârtișoara, potrivit Mediafax. Măsura instituirii acestei restricții a fost luată pentru intervenția specialiștilor de geniști pentru derocare cu exploziv a stâncilor care pun în pericol circulația rutieră.

Citește și 20 septembrie, semnificaţii istorice! Autorităţile inaugurează Transfăgărăşanul! 

Citește și HuffPost: „România ar putea fi considerată cea mai frumoasă ţară a Europei!” 

”Potrivit hotărârilor CJSU, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu a fost împuternicit să întreprindă demersurile legale pentru solicitarea echipei de specialişti în lucrări genistice de derocare din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al României. Secţia de Drumuri Naţionale Sibiu va asigura sprijinul logistic pentru evacuarea materialului rezultat în urma derocărilor şi restabilirea siguranţei circulaţiei pe Drumul Naţional DN 7C „Transfăgărăşan” la km 132+700. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu va asigura restricţionarea circulaţiei pe durata executării lucrărilor de derocare”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Sibiu.

Circulația rutieră a fost închisă pe Transfăgărășan, din cauza pietrelor care au produs în trecut accidente grave

Căderile de stânci au provocat în trecut mai multe accidente rutiere. O astfel de cădere masivă de stânci s-a produs, în luna mai, la intrarea într-un tunel de la barajul Vidraru, care deschide drumul spre şoseaua alpină Transfăgărăşan. Circulatia rutiera a fost închisă pe Transfagarasan, spre barajul Vidraru, pentru mai multe ore.

Un alt accident s-a produs în urmă cu mai mulâi ani, când un autoturism în care se aflau patru turişti polonezi a fost lovit de o stâncă desprinsă de pe un versant, pe DN 7C – Transfăgărăşan. O femeie aflată pe locul din dreapta faţă a fost rănită la cap şi transportată la spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, comisarul şef Dănuţ Dinu, accidentul s-a produs la ieşirea din tunelul de lângă Barajul Vidraru. Autoturismul, care circula din direcţia Bâlea Lac spre Curtea de Argeş, a fost lovit de o stâncă desprinsă de pe versantul din partea dreaptă a şoselei.

În urma accidentului, o femeie de 39 de ani, care călătorea pe locul din dreapta faţă, a suferit mai multe traumatisme, inclusiv craniene, fiind transportată la spitalul din Curtea de Argeş.

”Pentru moment, pacienta a fost stabilizată, starea ei fiind relativ bună, dar se poate înrăutăţi în orice moment, întrucât este vorba de o victimă politraumatizată”, declara medicul Adrian Popescu de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Curtea de Argeş.

După ce a fost stabilizată, turista rănită a fost transferată la secţia de neuro-chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz, pentru a stabili împrejurările exacte ale producerii accidentului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×