Cioloş, anunţ de ultima oră despre OUG pentru salarizarea bugetarilor

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
22/04/2016, 10:48
Cioloş, anunţ de ultima oră despre OUG pentru salarizarea bugetarilor

Guvernul vrea să demareze din nou procesul de lucru şi să vină în cel mai scurt timp cu o altă propunere de ordonanţă de urgenţă privind salariile bugetarilor, a anunţat, vineri, premierul Dacian Cioloş.

„Am tras nişte concluzii şi învăţăminte din procesul ultimelor luni în discuţiile pe care l-am avut în interiorul Guvernului şi modul de lucru în ceea ce priveşte legea salarizării. Am tras nişte concluzii şi legat de modul în care am organizat şi modul în care a funcţionat şi dialogul cu dumneavoastră. Pornind de la aceste învăţăminte, am vrea să resetăm cadrul de lucru şi să redemarăm acest proces, în aşa fel încât în cel mai scurt timp să reuşim să venim cu o nouă propunere de ordonanţă de urgenţă, care să aibă un obiectiv bine ţintit, bine delimitat şi care să vizeze nu atât o schimbare a legii actuale, cât o corectare a ei, (…) în limitele bugetului pe care îl putem aloca”, le-a spus Cioloş membrilor Consiliului Naţional Tripartit, la Palatul Victoria.

Premierul a insistat asupra faptului că obiectivul noului proiect este ca resursele disponibile să fie concentrate „acolo unde este cel mai mult nevoie şi acolo unde impactul poate să fie cât mai mare.”

„Odată finalizat, sper eu cu succes acest proces, putem trece la o a doua fază şi să regândim, după aplicarea acestei OUG, eventual o lege a salarizării care să aibă o abordare mai largă. Dorim să lucrăm la această ordonanţă pornind de la principiul limitării resurselor pe care le mobilizăm (…) şi am cerut Ministerului Finanţelor să vină cu o analiză pe care să fie în măsură să o prezinte şi în faţa dumneavoastră legată de calculele bugetare pe care noi le-am făcut şi resursele pe care noi le putem degaja”, a explicat Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş, vicepremierul Vasile Dîncu şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, discută vineri la Guvern cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit, din care fac parte reprezentanţi ai Guvernului, preşedinţii confederaţiilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, un reprezentant al BNR, preşedintele CES şi alţi membri conveniţi cu partenerii sociali.

Sursă: www.realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×