Cine sunt cei 30 de oameni morţi în tragedia din Club Colectiv

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
02/11/2015, 16:13
Cine sunt cei 30 de oameni morţi în tragedia din Club Colectiv GALERIE FOTO

30 de oameni au murit vineri seara (30 octombrie), în incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti. Alţi 90 de oameni sunt internaţi în stare gravă la mai multe spitale din Capitală, iar numărul deceselor ar putea creşte.

Autorităţile au reuşit să identifice toate persoanele decedate. Majoritatea erau tineri, iar cel mai mic era un adolescent de 15 ani, Ştefan Hamed-Andrei. Dramele lor au impresionat întreaga ţară, iar 12.000 de oameni au ieşit duminică (1 noiembrie) la un marş în Bucureşti, în memoria lor.

Printre morţi se află şi cei doi chitarişti ai trupei Goodbye to Gravity, care cântau vineri seara pe scena clubului Colectiv. Vlad Ţelea (37 de ani) şi Mihai Alexandru, chitariştii formaţiei, au murit după ce tavanul cuprins de flăcări s-a prăbuşit peste ei. S-au stins în chinuri groaznice.

Alţi doi muzicieni şi-au pierdut viaţa. Adrian Rugină (38 de ani), bateristul trupei Bucium, a reuşit să iasă din club, dar s-a întors pentru a-i salva pe alţii. şi Costi Ignat (40 de ani), fost baterist în trupa Teuton a murit vineri seară.

Adrian Rugină nu a fost singurul erou din Colectiv. Şi Claudiu Petre s-a întors pentru a-şi scoate prietena care rămăsese înăutru. A mai salvat doi oameni, dar el a murit vineri noaptea. Claudiu a fost dat dispărut şi a fost găsit de abia duminică, la Institutul de Medicină Legală.

Valentin Florea se afla în club alături de prietenul şi sora ei. Tânăra s-a pierdut de cei doi, care au căutat-o toată noaptea. Au găsit-o dimineaţa, la Institutul de Medicină Legală.

Nicoleta Baldovin şi-a pierdut şi ea viaţa în incendiu. Absolventă a două facultăţi, Drept şi Istorie, fata de 25 de ani lucra la Institutul Naţional al Patrimoniului şi era voluntar al unei organizaţii pentru drepturile minorităţilor, FILIA.

Maria Vulcu (30 de ani) era din Deva, sora unui stomatolog. Absolventă a Liceului de Arte Sigismund Toduţă din Deva, fata lucra în Bucureşti. Şi numele Mihaelei Vieru (33 de ani) din Oneşti apare pe lista celor decedaţi vineri seara în Colectiv.

Diana Elena Enache, în vârstă de 24 de ani, a ieşit vie din club, dar avea arsuri de gradul IV pe mare parte a corpului. Acestea i-au afectat toate straturile pielii si terminaţiile nervoase de la nivelul dermei şi, în ciuda eforturilor medicilor, fata nu a scăpat.

Monica Tănăsoiu era manager la o firmă de publicitate şi se afla în club cu prietenul ei, Ionuţ Popescu, băiatul fostului director al ENET Focşani, Valter Popescu. El se zbate acum între viaţa şi moarte. Mama Monicăi a identificat-o după cerceii din urechi, întrucât era de nerecunoscut din cauza arsurilor foarte grave.

Alexandru Paul Georgesc, cunoscut sub porecla „Ciufulici”, era un chitarist din Târgu Jiu şi venise la concert cu prietena lui. Fata este în viaţă, dar în stare gravă.

Andrei Petru Bucă, în vârstă de 29 de ani, era arhitect şi era pasionat de design şi muzică. A venit la concert cu un prieten, Ioan Tripa, care îi cunoştea pe unul dintre chitariştii trupei. Cei doi au stat aproape de scenă şi nu au reuşit să ajungă la uşa. Ambii au murit.

În incendiu şi-a pierdut viaţa şi Alexandra Matache, absolventă a Facultăţii de Jurnalism, în vârstă de 26 de ani. Ea a fost victima cu numărul 30: s-a stins din viaţă din cauza arsurilor grave, duminică seara.

Maria Ion (38 de ani) lucra în Colectiv ca femeie de serviciu. Ea nu trebuia să se afle la muncă în aceea seară, dar a făcut schimb cu o colegă care nu putea să ajungă. A lăsat în urmă cinci copii, dintre care patru minori, acum orfani de ambii părinţi.

Sursă: www.click.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×