Cine este Tatiana Toader! Numită noul vicepreşedinte al CSM. Procuroarea a boicotat ședințele în care urma să fie validată Adina Florea la SIIJ

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
10/12/2019, 18:05
Cine este Tatiana Toader! Numită noul vicepreşedinte al CSM. Procuroarea a boicotat ședințele în care urma să fie validată Adina Florea la SIIJ
Tatiana Toader este noul vicepreședinte al CSM. Sursa foto: news.ro

Tatiana Toader este noul vicepreședinte al CSM, una dintre procuroarele care a criticat măsurile luate de guvernarea PSD pe domeniile justiției, în special deciziile luate pe vremea când Tudorel Toader conducea Ministerul Justiției.

Tatiana Toader, noul vicepreședinte al CSM, una din opozantele Adinei Florea

Tatiana Toader face parte din lista celor care au boicotat ședințele CSM în care ar fi trebuit să fie validată Adina Florea în fruntea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, care în cele din urmă s-a retras din această cursă odată cu venirea la putere a PNL.

Toader este membru ales al CSM, iar numirea ei a fost amânată de două ori din cauza blocajelor la votul pentru Nicoleta Țînț.

Toader i-a ținut spatele fostei șefe DNA când a primit decizia de încălcare a Constituției

Despre activitatea Tatianei, cele mai recente informații sunt cele legate exclusiv de blocarea Adinei Florea pentru a accede la șefia SIIJ.

Toader a boicotat ședințele alături de alți șase membri ai CSM și s-a preocupat, conform luju.ro să pună în dificultate prin tot felul de decizii activitatea Secției Speciale.

Tot noul vicepreședinte al CSM i-a ținut spatele Laurei Codruța Kovesi în cadrul acestui for.

Fosta șefă a DNA avea o sentință de încălcare a Constituției, potrivit deciziei luate de judecătorii CCR, potrivit căreia trebuia să se prezinte în fața unei comisii de anchetă din Parlamentul României.

Toader a fost una din membrele CSM care a dat ca decizie că fosta șefă a DNA nu era obligată să dea socoteală parlamentarilor.

Ministerul Justiției va face în perioada următoare numirile pentru Parchetul General și Direcția Națională Anticorupție, acolo unde de luni de zile șefii instituțiilor sunt interimari.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×