Cine este românca nominalizată anul acesta la Oscar

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
25/01/2017, 09:10
Cine este românca nominalizată anul acesta la Oscar

„TONI ERDMANN”, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, intră în cursa pentru trofeul OSCAR la categoria cel mai bun lungmetraj străin la cea de-a 89-a ediţie a Premiilor Academiei Americane de Film.

Ada Solomon devine primul producător din istoria cinematografiei româneşti care este nominalizat la prestigiosul trofeu oferit de Academia Americană de Film.

Lungmetrajul lui Maren Ade, filmat aproape integral în România, este singura peliculă lansată în 2016 inclusă recent în TOP 100 cele mai bune filme ale secolului 21 de către BBC Culture. Totodată, este şi propunerea Germaniei la Premiile Oscar. „Toni Erdmann” a fost proiectat în premieră mondială în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2016, unde a impresionat atât presa de specialitate, cât şi spectatorii, fiind filmul cel mai apreciat de critici şi jurnalişti.

Pelicula a fost recompensată cu Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din competiţia oficială a celei de-a 69 ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, fiind una dintre favoritele criticilor la trofeul Palme D’Or.

„Toni Erdmann” spune povestea unui tată excentric, ajuns la pensie şi pus mereu pe glume, care hotărăşte să îi facă o vizită surpriză fiice sale, o femeie de carieră care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în Bucureşti.

Citeşte mai mult pe Realitatea

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×