Cine este Răzvan Botezatu, prezentatorul TV din România care a recunoscut că este gay

Ana Chivu   
în Stiri mondene
28/01/2019, 16:30
Cine este Răzvan Botezatu, prezentatorul TV din România care a recunoscut că este gay
Răzvan Botezatu, fost prezentator la Antena Stars, a recunoscut că este gay!

Răzvan Botezatu, fost moderator, a recunoscut recent că este gay. Cu ceva vreme în urmă șoca prin decizia sa de a părăsi definitiv țara, moment în care a supărat-o pe buna sa prietenă, Bianca Drăgușanu. ”A plecat acasă la el, la Constanţa. A vorbit cu mama lui şi au decis să se ducă în Germania, să muncească acolo, cel puţin până îi expiră contractul cu Antena Stars, moment în care, în principiu, ar putea relua discuţiile cu posturi TV care şi-l doreau în emisiunile lor.

Dar, în Germania, speră el, va avea alte oportuităţi, vrea să facă cursurile de limbă, a discutat deja pentru nişte apariţii în show-uri tv”, a declarat o prietenă apropiată lui Răvan Botezatu atunci.

Răzvan Botezatu, fost prezentator la Antena Stars, a recunoscut că este gay

Fostul prezentator de la Antena Stars, deși a părut că are o relație extrem de frumoasă cu iubita lui, fostă colegă de platou, a lăsat un mesaj extrem de sincer despre faptul că este gay. „Unii dintre voi ar putea spune: „Și ce este nou?”. Alții s-ar putea să nu fi știut sau să nu „suspecteze”. Poate vă veți întreba: trebuie încă să menționezi sexualitatea în 2019? Cred că da! Sigur, în anii trecuți s-au întâmplat multe în ceea ce privește acceptarea, dar suntem încă departe de normal. Aceste cuvinte nu ar trebui să se refere la propria mea ieșire personală, ci la cât de important este să înțelegem oameni care sunt diferiți de noi și luându-ne ca fiind diferiți de la sine înțeles,  a fost mesajul lui Răzvan Botezatu.

Răzvan Botezatu, fost prezentator la Antena Stars și-a asumat sexualitatea
Răzvan Botezatu, fost prezentator la Antena Stars și-a asumat sexualitatea

Vedeta de televiziune știe că asumându-și sexualitatea va atrage multe răutăți, dar îi va și ajuta, prin sinceritatea sa, pe cei care nu au curaj să spună ce sunt. Am fost agresat atât fizic cât și verbal doar pentru că unii presupuneau că aș fi gay. Am fost împins de multe ori, etichetat și pus la zid. Au fost multe nopți în care am plâns. Observațiile homofobe se fac mereu… „Ăsta e gay!” – o sentință pe care am auzit-o din nou și din nou, chiar de la oameni apropiați de mine. Și sincer… nu-mi pasa. Cred că sunt liber să iubesc pe cine vreau eu… și cred că nimeni nu are dreptul să judece!

„Vreau să aflați asta de la mine și nu din alte părți!”

„Presupun că nu trebuie să vă explic că faptul de a fi homosexual nu este o alegere. Ne-am născut hetero- sau homosexuali. Noi alegem doar cum să ne descurcăm. Recunosc: am fost speriat mulți ani. Ca prezentator de televiziune am fost încurajat să fiu eu însumi. Țin să mărturisesc că m-a inspirat Ellen DeGeneres în decizia mea de a face public acest lucru intim despre mine.

Răzvan Botezatu a recunoscut că este gay
Răzvan Botezatu a recunoscut că este gay

Imposibil să nu o știți… Ellen a recunoscut că este lesbiană în 1997, în timpul unei apariții la „The Oprah Winfrey Show”. Imediat a apărut pe coperta revistei Time, cu titlul: „Da, sunt gay”. Oprah a fost extrem de criticată la acea vreme că a susținut această orientare, iar Ellen a fost dată afară din cadrul televiziunii în care a lucrat, iar trei ani nu a avut niciun job. Și nu s-a lăsat, nu a cedat. Acum e cea mai iubită prezentatore TV din lume. Și sunt mulți care au avut curaj să trăiască liberi… Elton John, Ricky Martin, Zachary Quinto, Anderson Cooper și mulți alții„, a mai spus acesta, în închieierea mesajului său emoționant.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×