Cine este noul viceprimar al Bucureştiului

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
11/08/2016, 16:12
Cine este noul viceprimar al Bucureştiului

Tomniţa Florescu, din partea ALDE, a fost aleasă, joi, viceprimar al Capitalei, după ce Tudor Ionescu a demisionat. Ea a primit 28 de voturi favorabile. Restul consilierilor au absentat, iar PNL a anunţat că nu votează.

După alegerea sa, Tomniţa Florescu a spus că se simte onorată şi responsabilă, dar si-a exprimat nedumerirea faţă de faptul că au fost colegi din CGMB care nu au votat.

„Mă simt onorată şi în acelaşi timp foarte responsabilă. Am o nelămurire: mi s-a cerut un CV pe care l-am trimis tuturor şi ce să înţeleg? Că în clipa în care nu au votat mi-au redus cariera şi viaţa profesioanală la 0. Nu am înţeles de ce nu au votat, dar în continuare sper să fim o echipă”, a declarat ea.

Tomniţa Florescu este consilier general din partea ALDE şi este de profesie architect. Ea este profesor la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, catedra Proiectare de Interior si Design.

Tomniţa Florescu are un teren intravilan de 114 metri pătraţi în Bucureşti, o casă în Voluntari şi una în Bucureşti şi deţine bijuterii de argint în valoare de 25.000 de euro, scrie news.ro.

De asemenea, ea are mai mullte tablouri, 3 fiind de Ştefan Luchian, acuarele de Jiquidi, gravuri, icoane, mobilier vechi, piese vechi din bronz şi alamă, cărţi vechi, dobândite în perioada 1970 – 2015 şi evaluate la 200.000 de euro.

Tomniţa Florescu a încasat, prin firma Tomdesign SRL, la care este asociat unic, 81.840 de lei de la BNR, pentru servicii de proiectare, reamenajare şi consultanţă de specialitate.

Tudor Ionescu (ALDE) a anunţat, în 11 iulie, că, având în vedere campania mediatică declanşată împotriva sa pe considerente ce ţin exclusiv de sfera vieţii sale private, din urmă cu mai bine de cinci ani, a decis să demisioneze din funcţia de viceprimar al municipiului Bucureşti.

sursa: stiripesurse.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×