Cine este Ionuț Mișa, șeful ANAF amenințat cu demiterea de către Eugen Teodorovici

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
03/01/2019, 11:04
Cine este Ionuț Mișa, șeful ANAF amenințat cu demiterea de către Eugen Teodorovici GALERIE FOTO
Ionuț Mișa a fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor

Ministrul Finanţelor îi cere premierului Viorica Dăncilă să-l demită pe şeful ANAF, Ionuţ Mişa. Colectarea slabă a taxelor și administrarea proastă a Fiscului, sunt motivele invocate de Eugen Teodorovici. Cine este Ionuț Mișa, șeful ANAF amenințat cu demiterea, la numai 9 luni de la numirea sa?

Soarta șefului ANAF depinde acum exclusiv de primul-ministru, Viorica Dăncila. Mingea este în terenul premierului, după ce ministrul Teodorovici l-a acuzat pe șeful Fiscului de proasta colectare a taxelor şi proasta administrare a instituției. Numirea lui Ionuț Mișa în funcția de șef la ANAF nu a fost agreată de Eugen Teodorovici încă de la început. Dealtfel și pe vremea când era ministru de finanțe, Ionuș Mișa a fost criticat des de actualul ministru, Teodorovici.

Cine este Ionuț Mișa, șeful ANAF! A ocupat postul celui care acum îi cere demiterea

Ionuț Mișa a fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor (în cabinetul Grindeanu) si Ministru de Finanțe ( în cabinetul Tudose) cu avizul SRI. În anul 2005 a fost numit şef al Administraţiei Finanţelor Publice Eforie, iar în 2009 a fost numit şeful Administraţiei Finanţelor Publice Constanţa. În ANAF a fost şeful Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili în februarie 2013. De pe 28 martie 2018, Ionuț Mișa este președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Eugen Teodorovici i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să-l demită pe șeful Fiscului, Ionuț Mișa

Ionuţ Mişa a scris pe Facebook că ministrul Teodorovici nu i-a reproşat personal nimic. Mai mult el se aştepta ca acesta să-l felicite pentru rezultatele obţinute. „Nu ştiu despre ce solicitare ar fi vorba. Public, ministrul nu a făcut nicio declaraţie de acest gen. Cred că ar fi şi foarte greu să facă o astfel de solicitare, având în vedere că ANAF are cele mai mari încasări din istorie şi mult peste ce a fost prevăzut iniţial în legea bugetului. Cel mult să felicite public angajaţii şi conducerea ANAF pentru rezultatele deosebite care au contribuit major la încadrarea în deficit”, a declarat Ionuț Mișa.

Cine este Ionuț Mișa, șeful ANAF! Ministrul Eugen Teodorovici nu l-a plăcut niciodată

În octombrie 2017, întrebat dacă Ionuț Mișa, care era atunci ministru de finanțe, trebuie remaniat, Teodorovici a lăsat să se înețeleagă că el are ceva personal cu actualul șef al Fiscului: „Eu spun clar că da (nr. trebuie remaniat). Este nevoie. Și nu e o chestiune personală neapărat, și chiar dacă este… Este totuși ministru de Finanțe. Este cea mai importantă poziție într-un Guvern. În orice Guvern într-o țară normală ministrul de Finanțe este mâna dreaptă a primului ministru. Nu poți să vii să declari o dată ceva, a doua zi să schimbi sau chiar să fii contrazis de primul ministru.”, spunea atunci Teodorovici

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×