Cine este Daniel Petrescu! Klaus Iohannis l-a numit șeful Statului Major al Apărării, în locul lui Nicolae Ciucă

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
27/11/2019, 20:17
Cine este Daniel Petrescu! Klaus Iohannis l-a numit șeful Statului Major al Apărării, în locul lui Nicolae Ciucă
Daniel Petrescu este noul şef al Statului Major al Apărării. Sursa foto: Mediafax.ro

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat la finalul ședinței CSAT de miercuri, 27 noiembrie, cine este persoana care îl va înlocui pe ministrul Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării.

Președintele l-a numit pe Daniel Petrescu șeful Staului Major al Apărării

Daniel Petrescu este de astăzi șeful Statului Major al Apărării după ce ministrul Nicolae Ciucă, numit în timpul Guvernului Orban, a trecut în rezervă. Prin urmare, președintele Klaus Iohannis a anunțat la finalul ședinței CSAT de astăzi, 27 noiembrie, că generalul locotenent Daniel Petrescu a fost avizat favorabil pentru funcţia de Şef al Statului Major al Armatei.

Experiența profesională a noului șef al Apărării include funcții deținute la nivel tactiv, operativ și strategic în cadrul Forțelor Terestre Române, în comandamente NATO și în teatrele de operații. Daniel Petrescu este militar de carieră și a avut mai multe teatre de operații în Irak, Afganistan, Kosovo, Bosnia și Albania. Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Statului Major al Apărării în perioada 2017-2019 a îndeplinit funcția de comandant al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE).

De asemenea, militarul a comandat la nivel tactic Batalionul 2 Infanterie Călugăreni din București în perioada ianuarie 2004 – octombrie 2008. În plus, a mai comandat și Brigada 2 Infanterie Rovine în perioada august 2016 – august 2017, mare unitate care s-a transformat în Brigada Multinațională Sud-Est.

Klaus Iohannis a avizat achiziția a 5 avioane F-16

Totodată, după numirea lui Daniel Petrescu, preşedintele Klaus Iohannis, a declarat că a fost avizată cumpărarea a încă cinci avioane F16, fiind vorba despre o achiziţie de peste 100 milioane de euro.

„Am discutat astăzi (miercuri – n.r.) în ceea ce priveşte achiziţiile pentru Armată. E vorba de a achiziţiona încă 5 avioane F16. Guvernul a venit cu un proiect de lege care a fost avizat faborabil pentru achiziţii mai mari de 100 milioane de euro. E nevoie de aprobarea Parlamentului”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni, potrivit Mediafax.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×