Cine este cel mai tânăr ”pensionar” din lume! ”Oricine se poate pensiona după cinci ani de muncă”

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
12/12/2019, 12:11
Cine este cel mai tânăr ”pensionar” din lume! ”Oricine se poate pensiona după cinci ani de muncă”
Cine este cel mai tânăr ”pensionar” din lume. Sursa foto: digi24.ro

Un canadian se numără printre cei mai tineri ”pensionari” din lume! Mike Rosehart are doar 27 de ani, dar este deja „pensionar” de 3 ani, pentru că a încetat să mai muncească la vârsta de 24 de ani.

Cel mai tânăr pensionar din lume a strâns 760 de mii de dolari în doar cinci ani de muncă

Până la această vârstă, Mike a reușit să economisească nu mai puțin de 1 milion de dolari canadieni, adică peste 760.000 de dolari americani. Tânărul ”pensionar” spune că își va gestiona banii în așa fel încât să nu mai fie necesar să se angajeze vreodată, potrivit LadBible.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Mike, care a lucrat ca analist IT, a făcut economii drastice și a trăit extrem de modest în decursul puținilor ani în care a muncit și și-a cumpărat prima lui casă la vârsta de 19 ani. Greu de crezut, dar pensionarul are și familie. Are o soție și doi copii, pe care îi învață cum să economisească și ei.

”Oricine se poate pensiona după cinci ani de muncă”

„Secretul pensionării timpurii este: cheltuiește puțin, câștigă mai mult. Este foarte dificil să aplici asta, pentru că cei mai mulți nu se pot lipsi de cafeaua de la Starbucks, călătorii în străinătate sau cel mai nou model de telefon. Amânarea recompenselor este secretul FIRE (Financial Independence and Retire Early – Independență Financiară și Pensionare Timpurie)”, spune Mike.

Mike și-a făcut planul încă din 2010, din perioada în care era student la Ontario, Canada. A fost inspirat și de o carte a astrofiziacianului danez Jacob Lund Fisker, care spune că orice persoană cu un venit mediu își poate câștiga relativ repede independența financiară.

„El spune că oricine se poate pensiona după cinci ani de muncă. Aveam 17 ani când am citit despre asta”, a spus tânărul.

Nu i-a fost deloc greu să facă economii la sânge pentru că a trăit modest toată viața, fiind crescut doar de mamă. Tânărul are și un canal de YouTube unde explică pas cu pas cum a procedat ca să ajungă pensionar la 24 de ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×