Cine este Bogdan, interpretul în limbaj mimico-gestual al conferințelor de la Ministerul de Interne. Este absolvent de Psihopedagogie Specială

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 07:52
Cine este Bogdan, interpretul în limbaj mimico-gestual al conferințelor de la Ministerul de Interne. Este absolvent de Psihopedagogie Specială
În plină criză provocată de pandemia de coronavirus și ca urmare a instituirii stării de urgență, majoritatea conferințelor au loc la Ministerul de Interne, acolo unde pe lângă oamenii statului mai apare și Bogdan, interpretul în limbaj mimico-gestual

În plină criză provocată de pandemia de coronavirus și ca urmare a instituirii stării de urgență, majoritatea conferințelor au loc la Ministerul de Interne, acolo unde pe lângă oamenii statului mai apare și Bogdan, interpretul în limbaj mimico-gestual.

Cine este Bogdan, interpretul în limbaj mimico-gestual al conferințelor de la Ministerul de Interne

Bogdan, interpretul în limbaj mimico-gestual al conferințelor de la Ministerul de Interne, lucrează ca voluntar în acest proiect și a ales să vină pentru că înțelege nevoia de a-i ajuta pe cei cu dificultăți de auz.

Tânărul care face ”traducerile” pentru persoanele cu dificultăți de auz a fost apreciat de foarte multe persoane pe rețelele de socializare, iar cei de la Ministerul de Interne au decis să-l prezinte publiculuim larg printr-o postare pe contul de Facebook.

”Bogdan are 31 de ani, este absolvent de Psihopedagogie Specială și este interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România. El este cel care ne ajută de fiecare dată când avem nevoie ca mesajele noastre să ajungă și la oamenii cu dificultăți de auz”, scriu cei de la minister.

”Un român care și-a asumat să ne ajute din patriotism”

”Un om de o modestie remarcabilă a venit după prima noastră transmisie live și ne-a spus:
– Vă mulțumesc!
– Pentru ce, Bogdan?
– Pentru că m-ați chemat și ați dat astfel, unei categorii aparte de oameni, șansa de a afla cum trebuie să se protejeze în această perioadă.
– Noi îți mulțumim pentru că din timpul tău liber vii să ne ajuți.
– În zilele acestea nu există timp liber! Mă bucur că pot face asta!”, este un fragment dintr-o discuție.

”- E miezul nopții ai cu ce să te întorci acasă?
– Nu vă faceți probleme, vă rog! Mă descurc. Dar am o singură rugăminte, îmi puteți da o mască de protecție pentru acasă? Am grijă de o pisică pe care trebuie să o duc zilnic la tratament și aș vrea să mă protejeze când ies din casă. Contra cost sau o să cumpăr una și v-o aduc data viitoare!”, s-a continuat dialogul dintre cele două părți.

”Dar noi am auzit doar ‘Data viitoare’, din care am înțeles angajamentul și dorința unui om cu suflet mare de a contribui la efortul pe care cu toții îl facem pentru limitarea îmbolnăvirilor”, mai notează cei de la minister.

Bogdan are 31 de ani, este absolvent de Psihopedagogie Specială și este interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul…

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Sunday, March 22, 2020

”El este Bogdan. Un român care și-a asumat să ne ajute dintr-un motiv pe care poate încă nu și l-a căutat, dar pe care noi i l-am găsit: din patriotism. Mulțumim, Bogdan!”, se încheie postarea celor de Ministerul de Interne.

România a înregistrat trei decese provocate de noul tip de coronavirus. În acest moment există 433 de cazuri în țara noastră, iar 64 de persoane s-au vindecat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×