Cine este Bogdan Gheorghiu, propus ca ministru al Culturii în guvernul Ludovic Orban: A înființat postul OTV Suceava

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 18:07
Cine este Bogdan Gheorghiu, propus ca ministru al Culturii în guvernul Ludovic Orban: A înființat postul OTV Suceava
Bogdan Gheorghiu este propus ca ministru al Culturii în guvernul Ludovic Orban *foto: newsbucovina.ro

Premierul desemnat Ludovic Orban a prezentat lista de miniștri pe care urmează să o propună în fața parlamentului. Una dintre cele mai interesante numiri este cea a deputatului PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu. Acesta a fost propus să preia funcția de ministru al culturii. Gheorghiu a terminat Facultatea de Arte la Universitatea Ecologică din București și are în spate o carieră în televiziune, fiind cel care a deschis, printre altele, și OTV Suceava.

Cine este Bogdan Gheorghiu, desemnat ca Ministru al Culturii de Ludovic Orban

Deputatul PNL de Suceava are 44 de ani. Bogdan Gheorghiu a urmat cursurile Universității Ecologice București – Facultatea de Arte – Actorie iar licența a susținut-o la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași – Facultatea de Actorie. El este cel care a pus bazele Teatrului Dramatic ”Bucovina”, proiect iniţiat după ce a absolvit Facultatea. De asemenea, cel pe care Ludovic Orban l-a propus drept ministru al Culturii este realizator de emisiuni de televiziune și radio. În anul 2002, Bogdan Gheorghe a deschis stația locală de televiziune OTV Suceava.

În plus, a realizat emisiuni de radio, la Radio AS Suceava, dar și emisiuni la Tele7ABC, timp de 6 luni. În 2005, Gheorghe a pus bazele postului Rădăuți TV, unde ulterior a fost și manager. În anul 2007, el a deschis postul regional Bucovina TV, unde a ocupat funcțiile de realizator, director de programe manager și proprietar al postului.

Bogdan Gheorghiu este propus ca ministru al Culturii în guvernul Ludovic Orban
Bogdan Gheorghiu este propus ca ministru al Culturii în guvernul Ludovic Orban *foto: svnews.ro

Ce avere are Bogdan Gheorghiu, cel care a fost propus la Cultură

În anul 2016 Bogdan Gheorghiu a fost ales în Camera Deputaților pe listele PNL Suceava, după ce s-a retras din presă în 2014. El este în prezent membru în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților și membru din grupurile parlamentare de prietenie cu Uzbekistan, Portugalia și Spania.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere publicată pe site-ul cdep.ro, Gheorghiu deţine împreună cu soţia un apartament şi o casă de locuit, în Suceava, respectiv la Vadu Moldovei, şi un alt apartament moştenit în 2019, situat în acelaşi municipiu. De asemenea, în judeţul Suceava, deţine singur şi împreună cu soţia patru terenuri, cu o suprafaţă totală de aproape 20.000 de metri pătraţi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×