Cine e Roxen, solista care va reprezenta Romania la Eurovision 2020

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
11/02/2020, 22:01
Cine e Roxen, solista care va reprezenta Romania la Eurovision 2020
Roxen, Dua Lipa de România, va reprezenta țara noastră la Eurovision. Sursa foto: Instagram

Presărată cu scandal din cauza schimbărilor de regulament anunțate pe ultima sută de metri, selecția națională pentru Eurovision 2020 a ajuns la final. Țara noastră va fi reprezentată la Rotterdam de o artistă a noului val, apreciată pentru stilul său inovator, cu care a reușit să cucerească topurile, în ciuda vârstei fragede.

Roxen, tânăra care va reprezenta România la Eurovision, este o apariție surprinzătoare în peisajul muzical

Este vorba despre Roxen, cunoscută pentru piese precum „You don’t love me”, interpretată în colaborare cu Sickotoy şi „Ce-ţi cântă dragostea”. Acestea sunt difuzate în heavy rotation, atât la radiourile din România, cât şi în playlist-urile televiziunilor de specialitate, bucurându-se de un real succes.

O apariţie surprinzătoare în peisajul muzical românesc, tânăra s-a născut la Cluj şi cântă încă de la vârsta de 7 ani. A știut mereu că muzica este calea pe care trebuie să o urmeze în viață, motiv pentru care a participat cu succes la nenumărate concursuri din țară și nu numai.

Ca orice tânăr artist, are țeluri înalte și se visează pe marile scene ale lumii. Un lucru e cert, însă: drumul său începe la Rotterdam, iar frumoasa cântăreață este gata să cucerească publicul și să aducă în sfârșit Eurovisionul în țara noastră.

Reacția tinerei artiste, la aflarea veștii că va reprezenta țara noastră la Eurovision

În copilărie, am participat la diverse concursuri si festivaluri, insă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel și visam să cânt pe scene mari și să mă adresez publicului. Acum, sunt emoționată și provocată în același timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort.

Dar asta îmi place, mereu m-am simțit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viața mea. Mă bucur și sunt recunoscătoare pentru această oportunitate.

În acest moment, toată energia și atenția îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine.  Vreau să fiu scânteia aia care aprinde o flacără în vieţile altor oameni. Vreau ca toţi să încerce să facă asta. Lumea ar fi mult mai bună!”, a declarat Roxen pentru Televiziunea Română.

Anul acesta, postul public de televiziune a colaborat în premieră cu Global Records pentru a desemna reprezentantul țării noastre la Eurovision 2020. Selecția națională s-a concentrat, într-o primă fază, pe identificarea celei mai reprezentative voci, evaluată de o comisie de specialitate, pe baza unor criterii precum abilităţile vocale, interpretarea, empatia muzicală și expresivitatea.

Decizia finală în privința reprezentantului României la Rotterdam a aparţinut unei comisii de specialişti compusă din: Crina Mardare vocal coach, Luminiţa Anghel, interpret, Lucian Ştefan, managing partner Global Records, Liana Stanciu, producător muzical radio tv şi Şeful Delegaţiei României la Eurovision, Dan Manoliu, producător tv, director artistic, Gabriel Scîrlet, regizor muzical, Liviu Elekes, compozitor şi regizor muzical, Andrei Tudor, compozitor şi Bogdan Păun, regizor muzical. Conform regulamentului, întreaga activitate a comisiei a fost supervizată de dna Florentina Aron, notar public.

Cât despre Roxen, tânăra artistă se poate lăuda deja cu două piese în topurile muzicale ale momentului: „You don’t love me” şi „Ce-ţi cântă dragostea”, care se bucură de succes și în mediul online, reușind să adune un număr record de vizualizări pe Youtube.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×