Cine a fost Jacques de Bascher, cel mai cunoscut iubit al lui Karl Lagerfeld

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
19/02/2019, 21:52
Cine a fost Jacques de Bascher, cel mai cunoscut iubit al lui Karl Lagerfeld GALERIE FOTO
Jacques de Bascher, cel mai cunoscut iubit al lui Karl Lagerfeld a fost un om paradoxal

După ce Karl Lagerfeld s-a stins din viață marți, 19 februarie, viața, deciziile și idilele lui au fost scrise peste tot, iar în toate apare numele Jacques de Bascher de Beaumarchais. Acesta a fost cel mai cunoscut iubit al designerului, care i-a și influențat cursul vieții. În 2008, când s-a lansat cartea ”Oameni frumoși” de Alicia Drake, carte care acoperă decenii de modă pariziană și arată ascensiunea lui Legerfeld și a lui Yves Saint Laurent, rivalul lui, se amintește și de relația de aproape două decenii a creatorului de modă cu Bascher.

Timp de 18 ani, francezul i-a fost alături lui Karl, l-a ajutat să creeze, însă a fost și ruptura dintre clanurile Lagerfeld și Saint Laurent, dat fiind faptul că era un ”înger pervest întunecat”, pentru că l-a înșelat pe german cu rivalul său de moarte.

Jacques de Bascher,, cel mai cunoscut iubit al lui Karl Lagerfeld, a fost un om paradoxal

Despre acesta se spune că ar fi îngropat cu el epoca de exces nemărginit a modei care a fost la sfârșitul anilor 70 și începutul anilor 80, lucru care a ridicat semne de întrebare. De lămurirea unor aspecte s-a ocupat jurnalistul Marie Ottavi, care a decis să investigheze cartea publicată în Franța și, implicit, toate poveștile din ea.

Cine a fost Jacques de Bascher, cel mai cunoscut iubit al lui Karl Lagerfeld
Bascher, alături de Legerfeld

Ziaristul a vrut să cunoască mai multe despre triunghiul amoros, astfel că a intervievat pe cei care l-au cunoscut și au interacționat cu el la un moment dat, încercând să ridice perdeaua celui mai bine păstrat secret al Parisului. În urma adâncimilor în care s-a cufundat, a descoperit că francezul era un personaj detestabil, magnetic, a cărui viață a fost marcată de hedonism și lipsită de ambiție.

Bascher: ”Decadența nu este o cădere, este o scădere.”

Teoria jurnalistei este: ”Cum să spunem povestea cuiva care nu a lăsat urme, care nu a făcut nimic cu viața sa, care nu a construit nimic? A fost o provocare interesantă – în primul rând pentru că toată lumea mi-a spus că nimeni nu mi-ar vorbi despre el, temându-se de reacțiile lui Karl Lagerfeld sau Pierre Bergé.

Cine a fost Jacques de Bascher, cel mai cunoscut iubit al lui Karl Lagerfeld
Francezul i-a fost alături lui Karl aproape două decenii

Comentariul a rămas cu mine pe tot parcursul procesului de scriere, mi-am spus că trebuie să scriu această carte să nu vândă multe exemplare, ci să povestesc acest om și să dovedească că povestea lui este interesată de mai mulți oameni ar putea crede.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×