Cine a fost Alexandru Botez, răposatul soț al Tamarei Buciuceanu. Acesta a murit în 1996

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
15/10/2019, 18:24
Cine a fost Alexandru Botez, răposatul soț al Tamarei Buciuceanu. Acesta a murit în 1996
Tamara Buciuceanu a iubit un singur bărbat. Actrița a fost căsătorită 34 de ani. Sursa foto: b1.ro

Îndrăgită actriță a teatrului românesc Tamara Buciuceanu Botez s-a internat de urgență la începutul lunii octombrie la Spitalul Elias. Profesoara „Isoscel”a avut de-a lungul timpului mai multe probleme cardiace. Din păcate, marea actriță a încetat din viață la vârsta de 90 de ani. Tamara Buciuceanu a fost căsătorită timp de 34 de ani, dar era singură de 23 de ani.

Soțul Tamarei Buciuceanu Botez a murit în urmă cu 23 de ani. Bărbatul era medic anestezist

Tamara Buciuceanu Botez a fost o prezență vie și constantă pe scena teatrului și filmului românesc, dar nu același lucru se poate spune despre viața personală. Îndrăgita actriță a fost discretă cu viața sa amoroasă și a vorbit extrem de rar despre căsnicia pe care a avut-o cu medicul anestezist Alexandru Botez. Cea mai iubită profesoară din istoria cinematografiei românești a fost căsătorită timp de 34 de ani, dar nu a avut copii. Soțul actriței a încetat din viață în anul 1996, iar de atunci Tamara Buciuceanu Botez nu și-a mai refăcut viața.

Actrița a mărturisit că iubitul ei soț a susținut-o în carieră și s-a mulțumit cu titlul de „prinț consort”. „Pe soţul meu l-am cunoscut prin intermediul unei bune prietene, Graţiela. Mi-a spus că este un om serios, care sigur o să-mi placă. Şi aşa a fost! Ne-am căsătorit în 1962 şi am rămas împreună 33 de ani, până când el a plecat la Ceruri. Am fost o femeie de casă şi gospodină. Alexandru mi-a respectat şi mi-a iubit foarte mult cariera. La un moment dat mi-a spus: «Dragă, eu mă mulţumesc şi cu titlul de prinţ consort». Era un doctor excelent, un om serios, care mi-a înţeles destinul. De un timp mă întristez când mă gândesc la cei care puteau să mai stea lângă mine şi nu mai sunt: soţul, fratele, cumnatul, colegii cu care am împărţit scena. Nu o să-i uit niciodată şi mă rog ca Dumnezeu să îi aşeze acolo sunt sunt cei drepţi”, a povestit Tamara Buciuceanu-Botez într-un interviu pentru revista Taifasuri.

Actrița a murit azi la vârsta de 90 de ani
Așa arăta actrița Tamara Buciuceanu Botez în tinerețe. Sursa foto: arhiva personală

Îndrăgita actriță s-a retras din viața publică în urmă cu 10 ani

Marea actriță a teatrului românesc a renunțat în anul 2009 să mai joace în piese de teatru și filme. Din cauza problemelor de sănătate nu a mai ieșit din casă de doi ani. Ultima apariție publică a Tamarei Buciuceanu Botez a avut loc în urmă cu câteva luni când a luat parte la un eveniment care i-a fost dedicat. Actrița a primit un premiu pentru cei 65 de ani de carieră.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×